Közepes/nagytestű kutyások mennyire néznek rossz szemmel rátok kutya mérete (esetleg fajtája) miatt?
Úgy értem,hogy sok helyen a nagyobb testűeket lenézik,meg jobban félnek tőlük.Esetleg megjegyzést kapnak.
Kistestűm van azért kérdézem.:)
Szeretnék majd egy nagytestű kutyát és felszeretnék készülni arra,hogy majd rossz szemmel néznek rám a kutya mérete esetleg fajtája miatt.
A nyáron sok ilyen esettel találkoztam.
Voltunk a Dunaparton nyáron és vittük a Bichonunkat megkérdeztük az ott lévőket zavarja -e kutya,azt mondták nem.Kicsit később megjelent két fiatal egy boxerrel meg egy labradorral és őket meg elküldték,azért jöttek oda mert látták nálunk is van kutya.
El gondolkodtam,hogy milyen rossz lehet,hogy úgy mond előitélettel vannak a nagyobb kutyákra.
Nyílván ha ez esetben vki partra visz egy kutyát az nem egy fenevad.
Nekem egy boxerem van. Még amikor csak 6-7 hónapos volt, már akkor is félve néztek rá az emberek, amikor sétáltunk. Mindig vártam, hogy összefutunk kutyás emberekkel, és majd barátkozunk egy kicsit, de a legtöbben átmentek az utca másik oldalára, vagy visszafordultak. Pedig hát a boxer pont nem az a vérengző típus.
De ez valószínűleg azért lehetett (vagyis én így gondolom), mert kisebb városban lakunk, és az emberek nincsenek tisztában a kutyafajtákkal (plusz ezek a dolgok már elég régen történtek). Mindenesetre rosszul esett az ilyen, és teljesen sosem értettem.
Nekem több jó tapasztalatom volt nagyobb termetű kutyákkal, sétáltatás közben, mint a kisebbekkel.
Bírok mindenféle kutyát, ha az kedves és jó fej.
A kiskutyám is így van ezzel. Bár ő mindenkit szeret. :D
Én nem találkoztam olyannal, aki előítélettel lett volna egy nagyobb kutyára. Bár egyszer a szomszédnénink beijedt egy udvaron lévő pitbulltól. Aki amúgy békésen nézelődött, míg a hölgy fel nem verte a visítozásával. Hozzáteszem, nem a kutya volt hülye. :*
Fajtája válogatja.
A múltkor jött a vonaton két nagyon helyes jól nevelt stafford 2 lánnyal. Valami iskolás csoport is felszállt, egyből nekiálltak simogatni a kutyákat. A tanárnő meg sikítozott, hogy ilyen kutyákat ne simogassanak.
A kétszer akkora magyar agaramra meg rászól a kalauz, hogy vegyem le a szájkosarat, ne kínozzam vele.
ma 18:42
Vajon én nem tudom jól, hogy folyóvizeinkben csak kijelölt helyen fürödhet ember? Az meg nem sok van.Nem kellett volna elmennetek onnan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!