Az egyik kutya át tudja venni a másik agresszióját?
Igen, nagyon könnyen meglehet,h átveszi a másik kutya is az agressziót, az agresszív viselkedést. Ez attól is függ,h vele szemben agresszív a másik kutya, vagy másokkal szemben. Ha őt támadja a másik kutya, akkor bizony könnyen félős lehet (majd), vagy komoly rangsorviták lehetnek a két eb között.
Jó lenne megtudni,h miért agresszív az a kutya. Mi váltja ki benne ezt?! Domináns viselkedés ez? Vagy esetleg félős és azért agresszív? De szervi problémák is állhatnak a háttérben!
Ez nem igaz, szerintem azért mg egyetlen kölyök sem lett agresszív, mert korán választották le. Tény, hogy így a szocializációja sérülhetett, de ha Te elég figyelmes voltál és mindent megtettél, hogy pótold neki ezt a hátrányát, pl. kutyaóvodával vagy legalább azzal, hogy rendszeresen kutyák közé vitted, akkor én nem tartom valószínűnek ezt az okot.
Nem tudom, mi lehetett a baj. Lehet, hogy rossz élménye volt kölyök korában más kutyákkal, esetleg valami más kutya erőszakos volt vele és ez félelmi agresszióhoz vezetett. Bármi lehet, rossz tapasztalat, amiről nem is tudsz, mert esetleg nem láttad, mi történt. A másik ok falka ill. rangsorprobléma lehet, elképzelhető, hogy a kutyád vezérnek képzeli magát és úgy véli, az ő feladata a falkáját megvédeni a vélt veszélyektől. Ebben az esetben először is át kell venni tőled a vezérséget, majd mindkét kutyával megértetni, hogy egymás között eldönthetik a rangsort, hisz ez természetes is, de a vezéri posztért nem harcolhatnak, hiszen a vezér Te vagy.
Ha ezek az okok kizárhatók, akkor lehet, hogy szervi probléma okozza az agressziót, bár feltételezem, ha ez gy lenne, akkor emberekkel szemben is agresszív lenne.
Olvasd e Jan Fennell könyvei, hátha segít. (Tanuljunk meg kutyául, Hallgassunk a kutyánkra, Gold Book kiadó).
Az első kötetet megtalálod itt:
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Bocsi, elírtam, szóval át kell venni tőle a vezérséget.
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!