Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hány éves lány tud megfelelően...

Hány éves lány tud megfelelően ellátni egy kutyát?

Figyelt kérdés

13 éves vagyok, és a kérdésem nem az anyagiakra vonatkoznak, hanem arra, hogy ennyi időse képes lennék-e egy kutya nevelésére, tanítására. Kutyaiskola van a közelben. Szerintetek megfelelően el tudnám látni a kutyát? Napi 2 óra séta délután és este meglenne. De kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre, elsősorban kutyások véleményére. Azt szeretném legeslegutoljára, hogy a kutyának rossz legyen.

Előre is köszönöm az értelmes válaszokat! :)

2013. szept. 14. 15:41
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Igen, ha az nem egy nagytestű és nem egy vehemens fajta kutyuli. Nem jutsz el a kutyasuliig, elránt, húz, kezelhetetlen egy méretes eb és akkor inkább kín mint öröm a sétáltatása. Egy vizsla, labrador már nagy, egy spániel belefér.
2013. szept. 14. 19:17
 12/19 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a sok hasznos választ! :)
2013. szept. 14. 20:27
 13/19 anonim ***** válasza:

Én 16 éves lány vagyok, a kutyám most 6 hónapos. Köszöni szépen, éli boldog kutyaéletét és nagyon szépen fejlődik tudásban és viselkedésben. :)

Viszont 10 évig könyörögtem érte. :) De megmondom őszintén, nem hiszem, hogy ezelőtt akár 3 évvel tudtam volna azt nyújtani neki mint most. Ne érts félre! Ez csak azért van, mert akkor még csak nem is hallottam olyanról hogy falkavezérség, meg hasonlók, azt hittem, ül, fekszik, marad, és kész a tökéletesen jólnevelt kutya. Azóta rengeteget olvastam, tanultam, tájékozódtam, így mikor megkaptam a kutyám, nagyjából képben voltam. Persze, az elmélet nem ér szinte semmit gyakorlat nélkül, viszont tudsz mire támaszkodni. Úgy képzeld el, hogy mikor elolvastam (pár óra alatt) Jan Fennel könyvét, aztán (szintén pár óra alatt) Cesar Millanét, nem tudtam elaludni, mert alapjában megingatták a kutyázásról alkotott elképzeléseimet, és tele volt a fejem a merőben új információkkal. :P Jó volt. :)

Ezt csak azért mondom, mert ha te is tájékozódtál, utánajártál dolgoknak, tisztában vagy a kutya igényeivel, képesnek érzed magad kézben tartani a nevelését, akkor nem számít, mennyi idős vagy. Ez az én példám volt, de igazából nagyon nem számít benne a korom... Száz szónak is egy a vége, látod. :)

2013. szept. 15. 09:45
 14/19 A kérdező kommentje:
Tegnap menhelyen sétáltattam egy ilyen keverék kutyát, valami bichon szerű volt csak kicsit nagyobb. Iszonyat beleszerettem, anyu meg is engedné hogy hazahozzam, ma meg apuval megyek és remélem őt is így elbűvöli. :)
2013. szept. 16. 07:14
 15/19 anonim ***** válasza:
Na biztos nagyon aranyos kutyus :) majd írd meg,hogy elhoztátok-e :)
2013. szept. 16. 11:06
 16/19 A kérdező kommentje:
Sajnos ma nem tudtunk jönni, mert ma jött a szerelő. Holnap megyünk, vagy szerdán, de majd megírom mi lesz!
2013. szept. 16. 16:39
 17/19 Akiteki ***** válasza:
Drukkolok Neked meg a kutyusnak is!
2013. szept. 16. 16:51
 18/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2013. szept. 16. 19:13
 19/19 anonim ***** válasza:
Igen, igen, hajrá, Kérdező! :)
2013. szept. 16. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!