Hány éves lány tud megfelelően ellátni egy kutyát?
13 éves vagyok, és a kérdésem nem az anyagiakra vonatkoznak, hanem arra, hogy ennyi időse képes lennék-e egy kutya nevelésére, tanítására. Kutyaiskola van a közelben. Szerintetek megfelelően el tudnám látni a kutyát? Napi 2 óra séta délután és este meglenne. De kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre, elsősorban kutyások véleményére. Azt szeretném legeslegutoljára, hogy a kutyának rossz legyen.
Előre is köszönöm az értelmes válaszokat! :)
Én 16 éves lány vagyok, a kutyám most 6 hónapos. Köszöni szépen, éli boldog kutyaéletét és nagyon szépen fejlődik tudásban és viselkedésben. :)
Viszont 10 évig könyörögtem érte. :) De megmondom őszintén, nem hiszem, hogy ezelőtt akár 3 évvel tudtam volna azt nyújtani neki mint most. Ne érts félre! Ez csak azért van, mert akkor még csak nem is hallottam olyanról hogy falkavezérség, meg hasonlók, azt hittem, ül, fekszik, marad, és kész a tökéletesen jólnevelt kutya. Azóta rengeteget olvastam, tanultam, tájékozódtam, így mikor megkaptam a kutyám, nagyjából képben voltam. Persze, az elmélet nem ér szinte semmit gyakorlat nélkül, viszont tudsz mire támaszkodni. Úgy képzeld el, hogy mikor elolvastam (pár óra alatt) Jan Fennel könyvét, aztán (szintén pár óra alatt) Cesar Millanét, nem tudtam elaludni, mert alapjában megingatták a kutyázásról alkotott elképzeléseimet, és tele volt a fejem a merőben új információkkal. :P Jó volt. :)
Ezt csak azért mondom, mert ha te is tájékozódtál, utánajártál dolgoknak, tisztában vagy a kutya igényeivel, képesnek érzed magad kézben tartani a nevelését, akkor nem számít, mennyi idős vagy. Ez az én példám volt, de igazából nagyon nem számít benne a korom... Száz szónak is egy a vége, látod. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!