Öreg kutya lefárasztása?
Először is: egy hét éves kutya NEM öreg, hacsak nem óriástestű, bőven élni fog minimum még egyszer ennyi időt. Másodszor: "Nem játszik se labdával,se ronggyal ,de még játékokat is vettünk, azzal se hajlandó játszani." Játszottatok is vele, tanítottátok játszani, vagy csak kicseszitek elé a cuccost a kertbe, oszt' oldja meg, ha akarja?
Harmadszor: "Sétálni nem tudunk,mert nem volt hozzá szokva, és más kan,és illetve szuka kutyáknak is neki támadna." Ez talán az ő hibája? Ő zárta be magát a kertbe, ő nem szocializálta magát, ő nem biztosította a minimális feltételeket a boldog életéhez?
"Tehát nagyon, de nagyon lusta." - Ezt kikérném magamnak a kutya nevében, a leírásod alapján az egyetlen "lusta" résztvevője a történetnek TE vagy.
Ha eddig nem sikerült, talán most kéne nekilátni a nevelésnek, játéknak, trükktanításnak, foglalkozásnak, egyszóval ÁLLATTARTÁSNAK. Találsz hozzá a neten ezer meg ezer könyvet, tájékoztatót, weboldalt, odakint a való világban pedig talán még több kutyaiskolát, magán kiképzőt - nem a kutyának, hanem neked/nektek.
"Akinek általában kertje van, ráadásul ami nem is kicsi,akkor nem sétáltatni fogja az ember"
Miért, te a nappalidban élsz? Érdemes kipróbálni, költözz be hét évre a nappaliba, TV, telefon, számítógép, emberi társaság ugrik, naponta egyszer valaki bejön, letesz eléd egy tál ételt, majd távozik. Szórakoztathatod is magad: ott az ablak, bámulhatod a világot, amitől megfosztanak. A kert - legyen az akármekkora - séta nélkül hosszú távon tökéletesen ugyanaz, mintha egy kétszer két méteres ketrecben tartanád.
Én a 11 éves kutyámmal klikerezek,mert nem játékos.
Pórázhoz pedig pár óra esetleg pár nap alatt hozzá szoktatható.Tegyetek rá szájkosarat és naponta 1,5-2 órára vidd el sétálni.
Bár nem tudom,hogy miért most lett gond,hogy ugat amikor fiatalabb volt,szerintem sokkal több energiája lehetett.
De 7 évesen még nem öreg.
Sippara!
Jó volt a szólásod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!