Olyan kutyát szeretnék ami jó házörző és hű barát egyben mondanátok ilyet?
Rottweiler, főleg szuka. A kanok agresszívebbek, de értelmesek és ha ismerős vagy, jófejek azok is, de a szukák könnyebben kezelhetők. Tapasztalat, apámnak mindkettő van. Én nagyon csípem őket, de mások nem nagyon mászkálnak be tőlük :-D
A kuvaszról hasonlókat olvastam, bár talán kicsit önfejűbb, mint a roti.
Az akita nekem nem kéne, szerintem nagyon szelíd és határozottan barátkozós (idegenekkel is)
Én az akitákról nem sok jót hallottam eddig, pedig nagyon szép állatok.
A kuvaszról nem sokat tudok, a boxert viszont jó ötletnek gondolom, házőrzőnek szerintem tökéletes. Én még a dobermannra vagy a német juhászra gondoltam. :)
Én is pásztorkutya párti vagyok...:)Komondor nagyon jó választás lehet, de én a magam részéről a sárhegyit is ajánlom, bár nem kezdőknek való... Ha jól van nevelve és igényeire is figyelve van, akkor a legjobb kutya lehet belőle.Méretéhez képest nem eszik sokat és a szőre is meglepően könnyen kezelhető.
Akita, semmiképpen sem ajánlott, a kuvasz pedig a sárhegyi kategóriája, bár szerintem a sárhegyi könnyebb eset megfelelő kezekben.
Boxer nagyon jó kutya, de nem kifejezetten, erre a célra...
Mennyi időd, helyed és kedved lenne ezekhez a kutyákhoz? Nem utolsó sorban az anyagi vonzatát is vedd figyelembe, ha a beszerzéstől eltekintünk, azért valljuk be,igencsak költséggel jár, egy jó kutyát nevelni...Orvos,nevelés/kutyasuli ajánlott.../ és étel ami a minimum költség vele...
Mindenképp fajtatisztát keresel, vagy menhely is szóba jöhet? Szaporítót felejtsd el, annál még a menhely is jobb, mert ott biztosan foglalkozott vele orvos...
Mérlegeld a lehetőségeid és az igényeid alaposabban, elég kevés kritériumot adtál meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!