Mit kéne nekik mondanom, hogy ne mondják ezt?
Szóval foglaltam időpontot egy menhelyre, mert van egy kinézett kis kutya, akit szeretnék elhozni majd, ha viselkedésileg is megfelel.
Viszont mikor megtudták ezt az ismerőseim (hozzáteszem, akiknek szaporítós, "fajtiszta") kutyájuk van, már rögtön leszólják, hogy miért nem tenyésztőtől veszek(még ők beszélnek)?
Mert ők olyanok, hogy magasról tojnak a menhelyi, sokszor szép keverékekre, míg nekik a szaporítós kutyák tetszenek, akik csak sötétben, 100 méterről tűnnek fajtatisztának...
Viszont már visszaszóltam, nem is egyszer, de nagyon idegesítő. Nem arról van szó, hogy miattuk ne hoznám majd el a kutyust, mert ha nekem tetszik, mindenképpen elhozom, de ez már nem állapot, mert szinte menekülök előlük...
Nekem is nagyon tetszik.
És hall, ellenben a spánival...
Egy szaporítós amstaff meg dp-s. Meg ilyenek. De mindenkit próbáltam lebeszélni róluk, de hát ez van.
Én is majd menteni szeretnék egy kutyust.Engem is leszólnak.De leszarom,én kutyám lesz.Akinek nem tetszik nem néz rá.
Csak pár év múlva lehet másik kutyám,pedig már most örökbefogadnék egy árvát :)
Nagyon szép a kutyus akit kinéztél!
Biztos sok örömöd lesz benne! :))
Ne foglalkozz más véleményével. Nekem is mentett a nj kutyám, valószínűleg szaporítótól, 1,5 évesen került hozzám és merem állítani, hogy kevés nj veszi fel vele a versenyt, akár küllemre, akár viselkedésre...
NE a származási hely és a fajta legyen a döntésed mozgatórugója és főleg ne az ilyen hozzáállású emberek.
Tölts el vele egy kis időt és ha úgy érzed, hogy Ő az igazi, akkor ne habozz és vedd magadhoz.
Szeresd, óvd, neveld és tanítsd és egy odaadó és hűséges TÁRSAT kapsz cserébe, aki híján lesz minden előítélettel, ellentétben az ismerőseiddel...
Tudod, szerintem az ember a családját nem, de a barátait megválaszthatja...ÉN a barátaim mindig támogatom és ők is engem. Ha választottál magadnak egy Hozzád illő kutyust és ezt nem fogadják el. akkor én elgondolkodnék, hiszen egy kutyát minimum 10 évre választunk és ha egy ekkora döntést meghozunk, akkor azt bizony csak támogatni tud egy igazi barát...
Hallgass a szívedre és érezzétek jól magatokat egymással!:)
Sok sikert és kitartást a kutyusodhoz!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!