Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Félős kölyök, ötleteket...

Félős kölyök, ötleteket várok. Kell egy kérdőjel?

Figyelt kérdés
Felnőtt már mellettem egy német juhász és egy svájci fehér juhászkutya. Míg volt időm kutyasuliztunk sőt a német juhásszal gyakran felléptünk itt-ott bemutatókon is. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy tudom mit vállaltam azzal, hogy elhoztam ezt a kölyköt. Elvem volt, hogy szaporítótól nem hozok egy ideggyenge szocializálatlan kölyköt. Svájci fehéret szerettem volna megint, az országban már jó ideje nincs ezért elkezdtem külföldön keresgélni. Egy ismerősöm ajánlott egy "tenyésztőt" annyit mondott papíros kutyák 2 szuka kölyök van menjünk el nézzük meg. Amikor odaértünk akkor kapta el (szó szerint) az úriember ezt az apróságot aki megharapta és azzal együtt össze is pisilte magát (itt végem volt, már tudtam, hogy nem hagyhatom itt) mondtam neki tegye le erre szegény a legtávolabbi helyre bújt el ahova csak tudott. A "tenyésztő" hölgy figyelmeztetett, hogy vigyázzak mert harap, hát odamentem bíztattam kicsit és felvettem (akkor sem és azóta sem harapott meg). Megnéztem a szüleit 4 kutya volt 3 kennelbe zárva 3-4 hónapnyi ürülékkel alattuk. Szóval így alakult, hogy mégis elhoztam remélve, hogy egészséges legalább a szervezete ha a lelke nem is. Semmitől nem félt csak az emberektől az öregebb kutyáinkkal jól kijön. Mióta nálam van éjjel nappal együtt vagyunk, de elég lassan oldódik. Sokat haladtam már vele, mivel eleinte ha letettem valahova szinte lefagyott semmit sem csinált, az első napon nem evett nem ivott. Mára már (5. nap) elértem, hogy követ ha valahova megyek játszik is már velem, de csak ha én megyek oda. Ha egy nyugodt helyen leülök addig bóklászik míg mellém nem fekszik. Az alapom tehát már megvan. Ami biztos, hogy 3 hónap alatt mióta megszületett ember még nem ért hozzá vagy ha igen akkor csak bántotta (mivel ki akarták belőle nevelni a "harapósságot"). Az emberi jelekre teljesen analfabéta és ezt nem igazán tudom, hogyan kezeljem. Ha felé megyek még most is odébb szalad és jelenleg elakadtam, nem tudom mivel próbálkozzak. Tudom, hogy semmit nem erőszakolhatok rá. Tanácsokat és ötleteket várok hátha valaki mond olyat ami nekem még nem jutott eszembe. A munkám szerencsére olyan, hogy mindig tudom magammal vinni tudok vele játszani így elég sok időm van rá. Bocsánat a hosszért.

#kutya #félős kölyök
2013. szept. 11. 12:46
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nekem is hasonló kutyäm van, másfél évesen került hozzám.

Ha megilyed ne csinálj semmit csak áljj mellette nyugodtan amig lehiggad. Ne kezd el vonszolni addig amíg ilyedt, ideges.

2013. szept. 11. 17:44
 12/12 anonim ***** válasza:
Egyszer megpróbáltam elhúzni egy kerítés mellett, de csak visszaesett, úgyhogy sosem erőszakoskodtam vele onnantól fogva. Hagytam, hogy a saját tempójában oldódjon, pl. kerítés mögött ugató kutyáktól vagy félt, vagy félelmében támadni akart, ezért pár hétig inkább kerültem vele az ilyen helyzeteket. Ha láttam, hogy kellemetlen neki, inkább eljöttem a kerítés mellől. A legjobb gyógyír egyébként nem én voltam neki, hanem a másik kutyám, akinek a viselkedését látva ő is felbátorodott. Ez meggyorsította a folyamatot. Türelem és határozottság neked is, és amit a legtöbben elkövetnek: sajnálják a kutyát. Ezt sose tedd!
2013. szept. 11. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!