Mennyi ideig normális még ha a kölyökkutya harapdál?
Úgy értem, hogy nem a rágcsáit, vagy bármi mást, hanem a kezünket, lábunkat.
Folyamatosan nevelve van, tudja, hogy nem szabad (néha még veszekszik is ha rászólok), de előfordul, hogy nem csak apró karcolások lesznek rajtunk, hanem apróbb vérző sebek.
Eleve juhászkutya, tehát csipkedi a lábunkat, megértem ha erről nehezebben szokik le, de a kéz rágcsálásáról bármit próbáltam, egyszerűen nem bírom leszoktatni.
Egyébként 12 hetes. 1 hónapja van nálunk.
Engem soha egyik terelőkutyám sem rágcsált, mindig csodálkoztam rajta xD. Az az igazság, hogy a harapdálós kiskutyára nem rászólni kell. Időnként hagyni kell harapdálni, ha pedig túl erőset harap, fel kell éles hangon jajdulni és el kell tőle fordulni, ott kell hagyni. Ezzel gyakoroljátok a finom fogást a kutyával.
Amikor pedig nem akartok ilyet csinálni, akkor egyszerűen hagyjátok faképnél.
Próbáltam már, hogy otthagyom. Próbáltam, hogy különböző ingereknek tettem ki és ha nem harapott ment a jutalomfalat. Sokan javasolták itt, hogy nyomjak rá a pofájára, de ez sem használt. Kértem szépen, kértem csúnyán. Volt, hogy 5 percre kizártam... Semmi...
Ezért szeretném tudni, hogy a kora miatt nem tudom leszoktatni, vagy idő kérdése lenne, vagy máshol gyökerezik a probléma.
Mert igazából megnyugtatna a tudat, hogy ha túl leszünk a fogváltáson akkor hatékonyabbak lesznek a próbálkozásaim.
Hát, igen még eltarthat egy darabig, míg megérti, hogy ezt te nem szeretnéd. Én is azt hittem már sosem szokik le róla a kutyám, de a fogváltás környékén végre felfogta, hogy ezt nem szabad.
Azt mondom még légy egy kis türelemmel. Maradj meg egy technika mellett és tiltsd a harapást. Végül le fog szokni róla.
Kedves utolsó, a problémám még mindig nem azzal van, hogy nem érti. Nagyon is érti, hogy nem szabad, mert ha rászólok akkor lehasal a földre és csattog felém a fogaival, meg nyüsszög, néz boci szemekkel, mintha azt mondaná "de én akkor is akarom!". És ha megpróbálom otthagyni akkor jön utánam, ráharap a nadrágomra, papucsomra (lévén, hogy juhászkutya és terelne vissza az előző helyzetbe).
Szóval azon már rég túl vagyok, hogy megértessem vele, hogy nem szabad. Egyszerűen ő nem akarja befejezni.
De köszönöm a válaszokat! Nem adom fel és ha a fogváltás után sem áll le erről, akkor megyünk szakemberhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!