Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát vegyünk?

Szofi777 kérdése:

Milyen kutyát vegyünk?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ez fura kérdés, de van 2 tengerimalacunk, 1 oroszlán-fejű törpe-nyulunk és 1 macskánk...

Szeretnénk melléjük még egy kutyát de nem tudjuk eldönteni, hogy melyen fajta legyen......

Konkrétumok:

NEM szeretnénk semmilyen vakarcsot(Csivava,pudli méretűt).

NEM szeretnénk semmilyen óriáskutyát(Kaukázusi,Husky,Dalmata)

Hanem szeretnénk 1 normális/közepes testalkatú aranyos, kutyát!

Előre is köszönöm a válaszokat... =) =) =) :) :) :)

2013. szept. 10. 17:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Menhelyi kutya a legjobb erre.

Odamentek bármelyik menhelyre,elmondjátok milyen kutyára gondoltatok.Mik a feltételek,mennyi időtök van rá,mennyi pénzetek van rá és egy számotokra tökéletesen megfelelő kutyát fognak adni.Sokkal több pénzt megspóroltok ezzel és megmentetek egy kutyát!

2013. szept. 10. 18:04
 12/19 Sára2000 ***** válasza:
Angol cocker spániel
2013. szept. 10. 19:10
 13/19 anonim ***** válasza:
Nekem német spiccem van és nem bántja a malacaim megszagolja és tovább megy:)
2013. szept. 10. 21:22
 14/19 ödi2 ***** válasza:
100%

Kedves kérdező! Csatlakoznék sippara kérdéséhez... Te mit tudnál neki nyújtani? Konkrétan milyen kutya tetszik, csak van amit eltudnál képzelni???

Nemrég megkeresett privátban egy fórumozó és segítséget kért ő is. A különbség annyi, hogy PONTOSAN tudta az igényeit és elvárásait, de tudta a KÖTELESSÉGEIT is a kutyával szemben.

Minden hasonló kérdésen gondolkodónak ajánlanám a listát, amit a kérésemre összeállított, mert EZ a helyes hozzáállás és amíg nem vagy ezen a szinten, addig felesleges bármit is kérdezni erről a témáról, mert még NEM vagy kész gazdinak lenni...

Remélem megbocsájtja a lista írója, hogy kiemelem a listáját, de annyira pozitív és jó példa, hogy szerintem érdemes a szélesebb nyilvánosságra. SAJÁT igényei vannak felsorolva, pontosan ismert lehetőségeivel egyetemben.

"Átlapoztam az elektra kutyakalauzt, hogy bővítsem a lehetőségeket. Akkor kutyákból: springer spániel, skót juhászkutya, border collie, német vizsla, magyar vizsla, münsterlandi, ír szetter, pointer, dobermann. Rájuk gondoltam, próbáltam nagyobb, de könnyű testfelépítésű kutyákat választani.

A listám (ne haragudj, össze vissza írok kicsit, nem nagyon tudom rendezni a vázlataimat):

- napi 2-4 órát tudnék vele foglalkozni, de ha valamiért (pl beteg vagyok) nem tudok vele foglalkozni, csak egyszerűbb játékokkal, akkor ne fordítsa fel a lakást, ha kórházba kerülök, fogadja el, ne vonyítson, legyen elég addig neki 1-2 óra séta, amit biztosítani tud neki anyu

-ha lehet, legyen hosszabb, puha szőre, amiket órákig fésülgethetek, bogáncstalanítok (spiccem volt, bírom a kiképzést), de ha épp nincs kedvem pár napig, ne nézzen úgy ki, mint a koldus kutyája

-ha bárhol belém kötnek, morogjon, ugasson, de harapni ne harapjon, csak ijessze meg a másikat

-más állatokkal legyen barátságos, akkor se kapjon oda, ha egy kiskutya megtámadja, inkább ugorjon félre

-szeresse a babusgatást

-legyen el akár 9-10 órát is egyedül a reggeli séta után

-szeresse a gyerekeket, ha nyúzzák, inkább menjen arrébb, de ne vicsorogjon, harapjon

-ha számára ismeretlen helyzetbe kerülünk, először engem figyeljen meg, ne kezdjen magánakcióba

-könnyen barátkozzon emberekkel, állatokkal, de hozzám ragaszkodjon leginkább

-legyen viszonylag könnyű, hogy ha meg kell emelnem, ne okozzon gondot pár 100 méteren cipelni

-ha a buszon a farkára lépnek, ne harapjon

-legyen viszonylag egészséges fajta

Azt hiszem ennyivel tudtam kiegészíteni az eddigi igényeimet. Tehát egy barátságos de igazán energikus kutyát szeretnék, akivel akár más kutyás sportokat is kipróbálhatok. :)"

Szerintem, magáért beszél...

Már naponta jönnek ezek az átgondolatlan és minden realitást tartalmazó kérdések, talán segít egy kicsit a hasonló kérdéseket feltevőknek egy irányt mutatni...

Kedves kérdező, nem akartalak ezzel megbántani, sokkal inkább segítséget adni...

Amúgy a lista írója sikeresen kiválasztotta a NEKI tetsző és legjobban megfelelő kutyust és biztos vagyok benne, hogy remek csapat és társak lesznek...

2013. szept. 11. 08:20
 15/19 ödi2 ***** válasza:
100%

Az lemaradt az előző írásomból, hogy pontosan tudta az etetési, foglalkozási és nevelési igényeit a kutyáknak, az elküldött lista már a fajta kiválasztásához adott segítséget, amolyan pontosítás volt...

Ha valaki TÉNYLEG eljutott erre a szintre a kutya keresésben, akkor lesz igazán sikeres.

Kedves kérdező, javaslom a hasonló lista összeírását, mellé vegyétek figyelembe az anyagi lehetőségeiteket, nemcsak a kutyus megvételére gondolok, hanem a vele járó kötelezettségekre is. Etetés, képzés, orvos és nem utolsó sorban a vele töltött idő... Ha mindenben sikerül határozott listával előállni és már Neked is csak a fajta okoz gondot, akkor szerintem nagyon jó segítséget kaphatsz ezen a fórumon... Sok sikert, remélem sikerül az igényeiteknek megfelelő kutyusra szűkíteni a kört.

A fajtatiszta és befogadott kutyusokat is mérlegeljétek, hiszen csak a beszerzési hely és anyagi vonzata más, a többi igény azonos...

2013. szept. 11. 08:37
 16/19 anonim ***** válasza:
Az nem derül ki,hogy lakásban,vagy kinti benti tartásban lenne.Én is a menhelyeket javasolnám,nem pedig a fajtatisztákat,mert ha végignézed a honlapokat,rengeteg helyes,kisközepes kutya keres gazdit,mindenféle méretben és színben.Ráadásul a kutyák vérmérsékletét is ismerik a menhelyen.
2013. szept. 11. 09:28
 17/19 anonim válasza:
Nekem basset houndom van és szeret minden állatot és embert még sosem bántott senkit. De szerintem fontos hogy kölyökként vegyétek meg hogy hozzájuk szokjon:))
2013. szept. 11. 15:13
 18/19 anonim ***** válasza:

[link]

Én szószerint beleszeretem ebbe a kutyuliba, de sajnos nem tudom megmenteni :((

Szerintem ő pont megfelel az elvárásaidnak.

Ha pedig nem, akkor az lenne a legjobb, ha elmennél egy menhelyre. :)

2013. szept. 11. 19:20
 19/19 anonim ***** válasza:

Vagy esetleg ő:

[link]

2013. szept. 11. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!