Milyen kutyát vegyünk?
Tudom, hogy ez fura kérdés, de van 2 tengerimalacunk, 1 oroszlán-fejű törpe-nyulunk és 1 macskánk...
Szeretnénk melléjük még egy kutyát de nem tudjuk eldönteni, hogy melyen fajta legyen......
Konkrétumok:
NEM szeretnénk semmilyen vakarcsot(Csivava,pudli méretűt).
NEM szeretnénk semmilyen óriáskutyát(Kaukázusi,Husky,Dalmata)
Hanem szeretnénk 1 normális/közepes testalkatú aranyos, kutyát!
Előre is köszönöm a válaszokat... =) =) =) :) :) :)
Menhelyi kutya a legjobb erre.
Odamentek bármelyik menhelyre,elmondjátok milyen kutyára gondoltatok.Mik a feltételek,mennyi időtök van rá,mennyi pénzetek van rá és egy számotokra tökéletesen megfelelő kutyát fognak adni.Sokkal több pénzt megspóroltok ezzel és megmentetek egy kutyát!
Kedves kérdező! Csatlakoznék sippara kérdéséhez... Te mit tudnál neki nyújtani? Konkrétan milyen kutya tetszik, csak van amit eltudnál képzelni???
Nemrég megkeresett privátban egy fórumozó és segítséget kért ő is. A különbség annyi, hogy PONTOSAN tudta az igényeit és elvárásait, de tudta a KÖTELESSÉGEIT is a kutyával szemben.
Minden hasonló kérdésen gondolkodónak ajánlanám a listát, amit a kérésemre összeállított, mert EZ a helyes hozzáállás és amíg nem vagy ezen a szinten, addig felesleges bármit is kérdezni erről a témáról, mert még NEM vagy kész gazdinak lenni...
Remélem megbocsájtja a lista írója, hogy kiemelem a listáját, de annyira pozitív és jó példa, hogy szerintem érdemes a szélesebb nyilvánosságra. SAJÁT igényei vannak felsorolva, pontosan ismert lehetőségeivel egyetemben.
"Átlapoztam az elektra kutyakalauzt, hogy bővítsem a lehetőségeket. Akkor kutyákból: springer spániel, skót juhászkutya, border collie, német vizsla, magyar vizsla, münsterlandi, ír szetter, pointer, dobermann. Rájuk gondoltam, próbáltam nagyobb, de könnyű testfelépítésű kutyákat választani.
A listám (ne haragudj, össze vissza írok kicsit, nem nagyon tudom rendezni a vázlataimat):
- napi 2-4 órát tudnék vele foglalkozni, de ha valamiért (pl beteg vagyok) nem tudok vele foglalkozni, csak egyszerűbb játékokkal, akkor ne fordítsa fel a lakást, ha kórházba kerülök, fogadja el, ne vonyítson, legyen elég addig neki 1-2 óra séta, amit biztosítani tud neki anyu
-ha lehet, legyen hosszabb, puha szőre, amiket órákig fésülgethetek, bogáncstalanítok (spiccem volt, bírom a kiképzést), de ha épp nincs kedvem pár napig, ne nézzen úgy ki, mint a koldus kutyája
-ha bárhol belém kötnek, morogjon, ugasson, de harapni ne harapjon, csak ijessze meg a másikat
-más állatokkal legyen barátságos, akkor se kapjon oda, ha egy kiskutya megtámadja, inkább ugorjon félre
-szeresse a babusgatást
-legyen el akár 9-10 órát is egyedül a reggeli séta után
-szeresse a gyerekeket, ha nyúzzák, inkább menjen arrébb, de ne vicsorogjon, harapjon
-ha számára ismeretlen helyzetbe kerülünk, először engem figyeljen meg, ne kezdjen magánakcióba
-könnyen barátkozzon emberekkel, állatokkal, de hozzám ragaszkodjon leginkább
-legyen viszonylag könnyű, hogy ha meg kell emelnem, ne okozzon gondot pár 100 méteren cipelni
-ha a buszon a farkára lépnek, ne harapjon
-legyen viszonylag egészséges fajta
Azt hiszem ennyivel tudtam kiegészíteni az eddigi igényeimet. Tehát egy barátságos de igazán energikus kutyát szeretnék, akivel akár más kutyás sportokat is kipróbálhatok. :)"
Szerintem, magáért beszél...
Már naponta jönnek ezek az átgondolatlan és minden realitást tartalmazó kérdések, talán segít egy kicsit a hasonló kérdéseket feltevőknek egy irányt mutatni...
Kedves kérdező, nem akartalak ezzel megbántani, sokkal inkább segítséget adni...
Amúgy a lista írója sikeresen kiválasztotta a NEKI tetsző és legjobban megfelelő kutyust és biztos vagyok benne, hogy remek csapat és társak lesznek...
Az lemaradt az előző írásomból, hogy pontosan tudta az etetési, foglalkozási és nevelési igényeit a kutyáknak, az elküldött lista már a fajta kiválasztásához adott segítséget, amolyan pontosítás volt...
Ha valaki TÉNYLEG eljutott erre a szintre a kutya keresésben, akkor lesz igazán sikeres.
Kedves kérdező, javaslom a hasonló lista összeírását, mellé vegyétek figyelembe az anyagi lehetőségeiteket, nemcsak a kutyus megvételére gondolok, hanem a vele járó kötelezettségekre is. Etetés, képzés, orvos és nem utolsó sorban a vele töltött idő... Ha mindenben sikerül határozott listával előállni és már Neked is csak a fajta okoz gondot, akkor szerintem nagyon jó segítséget kaphatsz ezen a fórumon... Sok sikert, remélem sikerül az igényeiteknek megfelelő kutyusra szűkíteni a kört.
A fajtatiszta és befogadott kutyusokat is mérlegeljétek, hiszen csak a beszerzési hely és anyagi vonzata más, a többi igény azonos...
Én szószerint beleszeretem ebbe a kutyuliba, de sajnos nem tudom megmenteni :((
Szerintem ő pont megfelel az elvárásaidnak.
Ha pedig nem, akkor az lenne a legjobb, ha elmennél egy menhelyre. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!