Kölyökkutya szocializálása. Mással is előfordult? Nagy baj?
Előre is bocsánat, hogy hosszú, de nagyon aggaszt a dolog.
Nemrég kapta meg a kutyus a harmadik oltását (12 hetes, juhászkutya). A doki azt mondta hétvégén már vihetjük sétálni.
Tegnap sok dolgunk volt, így mindenhova vittük magunkkal a kutyát (utcán, földre nem raktuk).
Ez 3 helyt jelent: beköszöntünk párom szüleihez, mert érkezett hozzá egy csomagunk. Elmentünk fressnapf-ba hámot venni a sétához és míg párom intézett valamit, addig én szüleimnél voltam a kutyával olyan 2-3 órára.
A probléma a következő: mindhárom helyen, amit embert látott nyüsszögött, csóválta a farkát, behúzva fülét-farkát próbált közeledni az idegenhez és egy kicsit bepisilt.
A másik, hogy 1 hónapja van nálunk a kutya, kertes házban lakunk. A szomszédban van két nagy kutya. Az egyiktől fél, mert mindig megugatja és megkergeti (bár így is próbál közeledni hozzá), viszont a másik egy csendes, nyugodt kutya. Pár napja kezd csak érdeklődni a fajtársai iránt és akárhányszor a szomszéd nyugis kutyája közeledik hozzá, vagy az utcáról odajön egy kutya a kapuhoz, akkor ugyanezt a nyüsszögést, laposkúszást levágja, csak hozzá még hanyatt is dobja magát, mint mikor tőlünk várja a hasvakarást (de legalább be nem pisil). És látom egy-két kutyán, hogy zavarja őket és inkább továbbállnak...
Ez fog javulni magától ha már rendszeresen fogjuk utcára vinni és a fajtársaival több időt fog tölteni?
Vagy elkerülhetetlen egy szakember bevonása? (kutyaovin gondolkodom, ha találok majd megfelelőt)
Párom azzal nyugtat, hogy kicsinek az ő kutyájuk is pontosan ezt csinálta, de ahogy nőtt leszokott róla (pedig ő kb 3x volt utcán eddigi életében)
"12 hetes, 3 oltása van. Miért kell ölben cipelni?"
Mert akkor még nem vihettük utcára az állatorvos tanácsára.
És tudom, hogy sok túl inger érte, tudtam előtte is, de nem tudtuk máshogy megoldani.
Egyébként nem szoktam pánikolni. Direkt próbálok higgadtan viselkedni, még akkor is, amikor én is megijedek valamitől (pl hirtelen hangos zajtól), hogy a kutya ne lássa rajtam, hogy gond lenne.
De nekem jó hír, hogy az autókázást nagyon élvezi (mivel a későbbiekben is elkerülhetetlen lesz, kb 2 hetente autóba ülni egy fél órára).
Illetve ma reggel már vihettük sétálni, és nem volt gond a többi kutyával, emberrel, mellettünk elsuhanó autókkal.
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!