Nyámnyila a nagytestű kutyám, ezért egyre kevésbé szeretem. Mivel változtathatnám meg?
Van egy egy éves 40kg-s magasabb kutyám,mint egy német juhász.Keverék,valami nyugis keverék,mert nagyon kis pelyhes szőrős.
Tököm tele van azzal,hogy ha neki meg egy yorkshire,pincsi,kölyök vagy bármi,máris farokbehúzva jön hozzám bújni,megpróbál felugrani rám stb.
Nagytestű haszontalan kutyám van.Tegnap is egy 5 hónapos! kb 6 kg-s kiskutya csattogtatta a fogait meg ugatott rá és attól is teljesen megijedt.Nem védi meg magát,arról már nem is beszélve,hogy engem sem.
Mit tehetnék? :(
Kutyasuli nélkül nem tudok vele valahogy otthon foglalkozni?
Nem tudom befizetni a kutyasulit,mivel a kutyavészpénz elment nyáron 3 toklászra és egy rozsdás szög kiműtésére. :(
Vezesd be a klikkert.
Ha rendszeresen jársz kutyás társaságba, akkor a magabiztosságot, érdeklődést jutalmazd. A kérdés az, hogy ezeket fel tudod-e ismerni, illetve el tudod-e kerülni, hogy az esetleges agressziót is jutalmazd.
Oldd a kutyád feszültségét azzal, hogy te hárítod el a túl nyomulós kutyák kéretlen közeledését, ha a gazdája erre kérésed ellenére sem hajlandó.
Továbbá várj türelmesen, és semmiképp se hergeld. Ismerősöm nagytestű kutyája is félős volt kicsinek, nemrég múlt egy éves, és most meg már alig bírnak vele - rárohan más kutyákra, nem figyel rájuk stb. Úgyhogy lehet, hogy egyszer még visszasírod a nyámnyila kutyát. xD
Nekem is ilyen volt.. sok rásegítéssel (hülyén fog hangzani DE) végre visszakapott egy vizslának :D meg már legalább morog és ha verekedés szerüség van akkor megpróbálja leállítani. nem csak kitér és elfut.. legalább fél évembe került ez..
Magától sose kezdeményez persze bunyót.
Amúgy meg örülj neki hogy ilyen.. milyen jó is lenne ha yokit helyben megölte volna nem?...
(Persze,hogy nem gondolom komolyan,DE:)
Ha már a yorki gazdája egy gyökér és rosszul szocializált kutyáját póráz nélkül "ráengedi" más kutyákra,akkor hadd ne legyen már bűntudatom,ha kárt tesz benne az én kutyám v esetleg más kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!