Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen szájkosarat vegyek a...

Milyen szájkosarat vegyek a kutyámnak, ha csak a buszra kéne? Illetve van még egy kérdésem (lent).

Figyelt kérdés

6 hónapos, közepes termerű. Valami olyasmkít szeretnék, ami csak egy textil szíj, de nem tudom, hogy hívják azt.

A másik, hogy a kutyám eléggé fél a busztól. Arra gondoltam, hogy ha sikerül felcsalnom a buszra, akkor csak eleinte a falun belül megyünk egy-egy megállót. Ilyen esetben is ki kell fizetnem kettőnknek az egész jegyet, akár a 10 kilométereset??

Köszönöm előre is.

2013. szept. 5. 13:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

[link]

Ilyen?

Az hogy meg kell-e venned az egész jegyet az sofőr függő. De azt hiszem van olyan jegy is ami megállótól megállóig van. (ez olcsóbb, de a kutyának azt hiszem nincs ilyen)

Ha a sofőrrel megbeszéled, elmondod mit szeretnél, lehet hogy nem is kell jegyet venned. Meg kell kérdezeni.

2013. szept. 5. 13:13
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

A textilt felejtsd el, abban vagy nem tud lihegni, vagy ki tud belőle harapni, semmi értelme. Remek bőr meg műanyag szájkosarakat lehet kapni olcsón, amiket csak felhúzol a kutya fejére meg le, szóval nem macerásabbak a textilnél, csak minden téren jobbak. Arra figyelj, hogy elég nagy legyen, ne szorítsa össze a kutya fejét, tudjon benne lihegni (baromi fontos, mert az a kutya fő hőleadási felülete), mert akkor sokkal kevésbé fog ellenkezni a viselése ellen. Ne erőszakkal tedd rá, hanem szoktasd hozzá szépen, érd el, hogy jutalomfalatért ő maga dugja bele a fejét, sokkal szívesebben fogja úgy viselni.

Hogy kell-e fizetned jegyet, az a sofőr jófejségétől függ, elvileg kell, gyakorlatilag meg majd kiderül.

2013. szept. 5. 13:19
 3/15 anonim ***** válasza:

Én buszozáshoz Trixie textil szájkosarat vettem. Ez felül egy textilből lévő rész, alul hálós. Tépőzárral állíthatod az orr körül. Én kicsit lazára szoktam állítani, sajnos melegben így se nagyon tud benne lihegni, de azért szokta bírni. Meg ebben tudok jutifalatot is adni, ha szeretnék.

Én egész sokáig szoktattam, mielőtt elindultunk benne, mert nagyon utálta a kutyám először a szájkosarat. Mindig úgy adtam rá, hogy a kosár másik feléhez tartottam egy jutit, hogy elérje, bele kellett dugnia az orrát. Megdicsértem, levettem azonnal. Aztán fennhagytam kicsit tovább, végül felszálltunk benne a buszra, most már nem zavarja a kosár.

(Ha sima szíjra gondolsz, az lehet, hogy halti, az viszont nem szájkosár és ki is tud belőle harapni a kutya, azzal nem valószínű, hogy felengednek!)

2013. szept. 5. 13:20
 4/15 anonim ***** válasza:

[link]

Amiről én beszéltem, az így néz ki. Egyébként lihegés kapcsán igaza van akuminak, bár ez az út hosszától is függ, én tíz percnél többet max hajnalban/kora reggel utaztam eddig vele, akkor meg nincs meleg. Vedd számításba ezt is, nehogy rosszul legyen a kutya.

2013. szept. 5. 13:25
 5/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Hát nem lenne nagyon nagy táv, olyan negyed óra szerintem, de nem biztos hogy mindig úgy tudnám időzíteni, hogy ne legyen meleg, tehát mindenképp jó lenne ha tudna benne lihegni. Ezekben a Trixie-kben tud??

Egyébként azért is nem tetszenek a "rendes" szájkosarak, mert ha valaki ránéz a kutyára, mindjárt azt gondolja (mivel nem tudja hogy ez kötelező) hogy te jó ég, ez biztos valami fenevad. :/ Persze ezt csak zárójelben jegyzem, lényegtelen hogy nekem tetszik-e.

Szóval akkor, lihegés szempontjából melyik a legjobb? Amúgy nagyon nagy szőre van, az is erősen melegíti, szóval erre oda kell figyelnem.

2013. szept. 5. 13:33
 6/15 anonim ***** válasza:
Ha állandóan kell utaznod, vegyél normál kosarat.Bár növésben van a kutyád, így még a megfelelő felnőttkori méret nagynak tűnhet rá. Hogy ki, mit gondol, az miért számít?
2013. szept. 5. 13:39
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha falun belül mész busszal pár megállót az helyközi járatnak számít és ott 0-50 km-ig a kutyajegy 155 ft egységesen. Nekünk is buszra ez a textil alul hálós szájzár van de kalkuláld bele, hogy egy olyan kutya ami nem tűri az egy mancs mozdulattal veszi le magáról, láttam már ilyet nem egyszer. Én sem szeretem, mert nehezen lihegnek benne, bár mi már nem buszozunk, de ha fogunk majd valamikor akkor veszek rendes bőr szájkosarat. A fémet nem ajánlom, egyszer próbáltam, de a kutya ha lefekszik nyomja alul az állát, nem kényelmes, ráadásul elég nagy hangja van amikor koppan a padlón és ha mozdul egyet a kutya szintén.
2013. szept. 5. 13:39
 8/15 A kérdező kommentje:

Mondom, nem számít, csak nem szeretem amikor így néznek, meg megjegyzéseket tesznek. :) (Már mások is beszéltek erről a jelenségről.)

Mivel rendszeresen fogunk járni, azt hiszem akkor beszerzek egy bőr kosarasat.

2013. szept. 5. 13:43
 9/15 anonim ***** válasza:
Nem tudsz esetleg egyhelyben álló (akár utasok nélküli) buszon gyakorolni? Azért talán még pénzt se kérne a sofőr, ha rendes. Én is a hagyományos szájkosarat javaslom. Az enyém utálja a textilt, de a hagyományosat elviseli. A textil túlságosan korlátozza, még ki se tudja nyitni a száját, ha meg igen, akkor harapni is tud. Olyan is volt már akit nem engedett fel a sofőr textil "szájkosárban".
2013. szept. 5. 14:13
 10/15 A kérdező kommentje:
Sajnos nem, itt a faluban sehol sem áll meg a busz huzamosabb időre. :/
2013. szept. 5. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!