Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 2 hónapos uszkár? Segítség!

2 hónapos uszkár? Segítség!

Figyelt kérdés
sziasztok.tegnap kaptam egy 2 hónapos fiú uszkárt egy tenyésztőtől.kajának először egy kevés téli szalámit majd picivel később konzervet adtunk.szépen meg is ette de este adtunk neki egy kis tejbegrízt de nem ette meg.mire mi megint adtunk konzervet amit újra elfogyasztott.ma viszont semmit sem akar enni és állandóan az ajtó előtt sír nyűszít.mit tehetnénk?

2013. szept. 3. 17:20
1 2 3
 21/21 anonim válasza:

nekem 12 éves a törpe uszkárom szóval figyelj arra amit most írok.

Az uszkár hajlamos a fogkövesedésre, a fogkő és a lepedék miatt begyullad az ínye és a lepedék és a váladék a véráramba kerülve nagy bajokat okozhat. Ezt mindenképpen meg kell előznöd ami nagyon egyszerű!!! Amíg kölyök napi két etetést szoktak javasolni kölyök kutyáknak való száraztáppal, ha ilyet veszel rajta lesz az ajánlott adagolás. Felnőtt korától viszont kizárólag napi egy etetés mindig nagyjából azonos időben és a kaja után egy fogtisztítós rágcsarúddal is kínáld meg. 3-4 éves korától javasolják, hogy a fogkő megelőzésére kifejlesztett táppal etessük, mint pl.: Hill's PD canine t/d. A rágcsarúd mehet, ezenkívül heti egyszer jó ha kap egy puha csontot, pl.: jól átfőtt kisebb darab orja vagy oldalas csont, ez a legjobb amugy fogkő ellen és természetes is. Ezenkívül van még a doggyfrice tabletta ezt már erős felnőtt korban érdemes évi 1-3 kúrát csinálni. Konzervet azt hagyd abba... A kutya nem ember, minden amire szüksége van benne van azokban amit leírtam, hibáa kuncsorog csoki után, süti után stb.. nem szabad, mivel a kutyák evolúciós fejlődése hátrébb tart mint a miénk... A te kutyád, neked kell megvédened, fogkő ellen így. A te kutyád még fiatal időben vagy vele... csak tudj róla, hogy később ilyen veszély fogja fenyegetni...

2013. dec. 27. 14:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!