Mi okozhatta ezt?
Találtunk ma egy fiatal, tüzelő szukát, ideiglenesen nálunk van, de 2 kutya mellé harmadiknak már túl sok lenne. Gazdikeresés folyamatban, de nem is ez a fő probléma most, hanem ha hanyatt fekszik, akkor az egész hüvelynyílása picit dagadt, gondolom a tüzelés miatt, de alatta van még egy nyílás, ami nem vérzik, hanem gennyedzik.
Ha erre jön az állatorovos, akkor benéz, megnézi ezt is, meg hogy van-e chipje. De addig is, a váladékot ki lehet belőle óvatosan nyomni? Láthatólag nem szenved tőle a kutya, ugrál, futkározik, de gyakran nyalogatja.
Ez a méhgyulladás tipikus tünete. Nem kéne megvárni az állatorvost, mert nagyon hamar bele szoktak pusztulni.
Ha életben akarjátok tudni, akkor most vigyétek be egy klinikára.
Nem a hüvelyből jön... Hanem alatta van egy kis nyílás, amiből, mint egy nagyobb pattanás, ezért nem gondoltam semmi komolyra eddig.
És rendesen eszik-iszik, pisil, széklete kemény volt.
Én nem vagyok állatorvos, de szerintem a bűzmirigyével van brobléma. Jó lenne hívni az állatorvost, ő ki tudja nyomni a bűzmirigyét. Persze nem fog belehalni, ha nincs azonnal állatorvos, de nem túl jó neki így.
Majd írd meg hogy mi lett a kutyussal, sok szerencsét!
Hú, miket bírnak összeírni: Anatómia elégtelen! A végbélnyílás a péra felett van és nem alatta. Azon kívül a kérdező talán felismerné. A bűzmirigy nem gennyedzik csak viszket vagy fáj.
Én inkább toklászra gyanakszom, még mindig találni belőlük eleget. Szerintem várd meg az állatorvost, ne piszkáld.
Bocsánat, hogy csak most írok...
Volt a doki, chip nincs benne, és azt mondta, hogy ez már javuló félben lévő seb, úgyhogy Betadine-nal majd bekenjük, hátha segíti a gyógyulást.
A kutyus pedig szaladgál, eszik-iszik, már összebarátkozott az én két kutyámmal is. :)
Egy fürdetésen is túl van, már csak kell neki egy jó gazdit találni... :)
Nektek pedig köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!