Ez baj? Egy jól nevelt kutya ilyet nem csinál?
Hát, én a járdán nehezen tolerálom, ha ilyen tolakodó, póráz nélküli kutyával találkozunk, akármennyire játékos is. Az enyémet magam mögé húzom, és az idegent nem engedem oda. Ha kell, toppantok is, de szó se lehet róla, hogy a kutyám nyakába ugorjon egy másik. Ha mindez a parkban történik, ott más, ott lehet ismerkedni, de az utcán szigorúan láb mellett, és semmi haverkodás, viháncolás.
Amikor ilyen szitu kezd felállni, megállunk, kutya a hátam mögé, és lábbal próbálom hárítani a jövevényt.
Gondolom a lepontozó hagyja, hogy inzultálják a kutyáját :P
Egyébként ez a másik kutya védelmében IS van, hogy elkerüljük a bunyót.
Például múlt héten volt egy eset. Odajött hozzánk egy kan labi, először csak hevesen ismerkedett, kutyám még elviselte. Aztán kezdett már feszülni, gazdik meg hívták a labit, de nehezen akart menni, ezért Argos-t lefektettem. A labi nem ment el, mancsát pakolta Argi hátára, aki még ezt is elviselte, bár halkan morgott. Itt már szóltam, hogy el kéne hívni, de nem sikerült. Mikor beállt kutyám válla fölé dominálva, én toltam el, különben Argos rendezte volna le. Tehát azért a végtelenségig egy kutya sem toleráns.
Ebben a helyzetben, ha bevéded kutyádat a másik zaklatásától, nagyot nőhetsz a saját kutyád szemében ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!