Ez baj? Egy jól nevelt kutya ilyet nem csinál?
Nagyon kevés kutya bírná ezt "szobor pózban"
A marad parancsot amúgy fölösleges ilyen esetben kiadni, a kutya úgy se tudja teljesíteni és a parancs értéke csak romlik tőle.
Ezt csak a kivételesen fegyelmezett és képzett kutyák tűrik el, de ők sem sokáig!
Ilyen helyzetben a kutyádat húzd magad mögé és zavard el a kutyát, a gazdinak meg szólj, hogy fogja meg a kutyáját...
Nekem domináns ivtalan kanom van. Ha ki van fektetve, akkor elviseli, ha kutyák rohangálnak körülötte, azt is, ha odamennek szaglászni, ilyenkor csóvál és szaglászik. Ám ha a másik kutya is domináns kan, akkor feszül-morog, és ebből balhé lenne.
Múlt héten volt egy eset. Odajött hozzánk egy kan labi, először csak hevesen ismerkedett, kutyám még elviselte. Aztán kezdett már feszülni, gazdik meg hívták a labit, de nehezen akart menni, ezért Argos-t lefektettem. A labi nem ment el, mancsát pakolta Argi hátára, aki még ezt is elviselte, bár halkan morgott. Itt már szóltam, hogy el kéne hívni, de nem sikerült. Mikor beállt kutyám válla fölé dominálva, én toltam el, különben Argos rendezte volna le. Tehát azért a végtelenségig egy kutya sem toleráns.
Ebben a helyzetben, ha bevéded kutyádat a másik zaklatásától, nagyot nőhetsz a saját kutyád szemében ;)
Szép, szép hogy a kutyád tűri nyugalommal a másik kutya "terrorizálását", de van egy határ is. A másik kutya hogyan fogja megtanulni azt, hogy mi az alázat egy idősebb kutyával szemben. Sokszor elkel az, hogy egy idősebb kutya lefegyelmezze a fiatalabbat. Ha az egyik kutya mondjuk nem akar játszania másikkal akkor azt a tudomására is hozza.
Bár a te kutyád is fiatal 1-éves. Hagyd játszani és ha már nem akar azt úgyis a másikkal tudatja.
Különben igen a jól nevelt kutya a gazda kérésére eltűri a másik kutya viháncolását, csak a gazda ezt ne sokáig hagyja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!