Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ilyen csont mehet a kutyának?

Ilyen csont mehet a kutyának?

Figyelt kérdés

Főtt csirke farhát, de a gerinc oszlop is rajta van a csonton. Odaadhatom neki? Mert úgy tudom hogy csak lapos csontot adhatok neki.

Félek, mert előző német juhászunknál nem tudtuk ezt az arany szabályt és adtunk neki válogatás nélkül csirke csontot. Állatorvos lett a dologból. Nem szeretném ha megismétlődne a történet.

2013. szept. 1. 21:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
23%
Farhátat elvileg tilos, mert szilánkosra törik ha harapja és kilyukaszthatja kutya belét.
2013. szept. 1. 21:09
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem most ajánlották a 3,5 hónapos kutyámnak a csirkenyakat amitől féltem. Ennek ellenére szinte egyben az arcába juttatja és még nem volt vele gond. :)
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

én a csirke csontot oda szoktam neki adni viszont van, hogy a csont mellett van nagyon vékony kicsi csont is na azt nem adom neki oda

az ilyen nagyon vékony csontot te se adj neki mert abból tényleg baj lehet

4/12 anonim ***** válasza:
85%
Milyen aranyszabályt említesz? Csontnál annyi az aranyszabály, sokat nem, mert székrekedés lesz belőle. Amúgy meg a főtt csirkecsont üvegkemény és nagyobb galibát tud okozni, mint a nyers.
2013. szept. 1. 21:10
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem sokat adsz neki, nem lesz baja. Ha tudja a kutya szépen enni, nem habzsol, akkor mehet. A csontot nem szabad soha reggelire adni mert akkor esetleg habzsol. Az én kutyám a nyolcat tölti, mindig evett csontot, soha nem lett baja tőle.
2013. szept. 1. 21:10
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Akkor én se kockáztatok. Eddig mindig csak főtt disznó lapockát kapott hetente, 2 hetente egyszer. De most anyukám csomagolt neki csirkefarhátat és állítja hogy azt megeheti teljesen. De inkább rákérdeztem és úgy döntöttem a válaszokból hogy nem kockáztatok.
2013. szept. 1. 21:14
 7/12 anonim ***** válasza:
Csirkefarhátat adhatsz nyugodtan, a combcsontot viszont én sem adnám.
2013. szept. 1. 21:29
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

csak csöves csontot nem lehet adni csirkéből, tehát comb és szárny.

a farhátat nyugodtan megeheti.

egyébként milyen kutyus és mennyi idős?

egyébként szerintem ez is szoktatás kérdése.

egy ismerősöm, komondorokat tenyészt és van, hogy egészben kapják a csirkét, kevés szebb kutyát láttam, mint az övéi.

meg emlékszem nagyszüleim kutyái mindig csak házi kosztot kaptak, meg nyers csontot, még se volt semmi bajuk, a fogaik gyönyörűek voltak.

szerintem szoktatás kérdése.

egy nagytestű (vagy minimum jó közepes testű) kutyának nem szabadna hogy gondot okozzon bármilyen csont.

elvileg már a gyomrában megkezdődik a bontás, nem hiszem hogy a pH 2 es gyomorból szúrosan kerül ki bármilyen csont.

2013. szept. 1. 21:40
 9/12 A kérdező kommentje:

A kutyus közepes termetű és még csak 9 hónapos. Fajtiszta husky (a keverékek azért szívósabbak) Tápot és házi kosztot is kap. Az előző németjuhászunk is fajtiszta volt, jó tenyésztőtől, és mégse tudta megemészteni a csirkét. Igaz ő nyersen kapta.

Falusi kutya volt tehát havonta párszor vágtunk csirkét és olyankor megkapta nyersen ami maradt belőle. Beleket stb. Sose volt gond. Éveken át csináltuk. Mégis egyszer megakadt a belében, és csak a gyors állatorvosi reakción múlott hogy a kutya ne pusztuljon bele. Szóval szerintem egy bizonyos szintig hozzá lehet szoktatni a kutya gyomrát, de van hogy rosszul sül el, mint pl a mi esetünkben.

2013. szept. 1. 21:51
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan adhatod neki a farhátat, nem lesz semmi baja. Ha elfogadsz egy tanácsot nyersen add neki. Főzéssel elpusztítotd a húsban lévő hasznos enzimeket. Nyersen a csontotk is puhábbak, és még a csombcsont sem törik szilánkosra, nem okoz gondot. 3 kutyám van nyers húst esznek, van némi tapasztalatom:-)

A sok régi dogma, és tiltás még mindíg a köztudatban van, pedig a legtöbnek nincs sok értelme. A legjobb étkezés amit a kutyádnak adhatsz a nyers hús, csont, belsőség. Ezalól csak a sertés hús kivétel az ayuszkij kór miatt. Bár a magyar sertés állomány mentes tőlle de sajnos külföldről is jön hús.

2013. szept. 2. 05:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!