Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen konkrét betegségeket...

Milyen konkrét betegségeket lehet elkapni a szobakutyáktól?

Figyelt kérdés
Régóta gondolkozom egy kiskutya vásárlásán, csak egy kicsit tartok a bentlakástól. Milyen betegségeket lehet tőlük összeszedni, és hogyan lehet elkerülni ezeknek a bekövetkeztét? Gondolok itt arra, hogy nyilván amíg nem szobatiszta,addig valószínűleg be fog pisilni/kakilni... És azért ezek nem nagyon higiénikusak. Kötekedő válaszok kíméljenek, Köszi!

2013. szept. 1. 13:31
1 2
 11/17 sippara ***** válasza:
86%
Ha olyan kutyát találtál, akit hét hetesen elhozhatsz, akár kereshetsz is másikat. Hét hetesen elszakítani az anyjától egy kölyköt egyrészt puszta hülyeség (szocializáció szempontjából), másrészt törvénybe ütközik, harmadrészt pedig csak szaporító engedélyez ilyesmit, akinél viszont a kutyák származása és egészsége sem biztosított.
2013. szept. 1. 15:32
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha hét hetesen elhozhatod,vegyél máshonnan!A törvény szerint 8 hetes kor előtt nem hozhatod el és tenyésztő nem is ad el előbb,csak szaporító.

Szaporított kutyától meg óva intelek!A gatyádat ráköltheted az eü.problémáira,még ha épp emberre nem is fertőző betegségekről van szó.Lehet mellette idegrendszeri problémás,szaporított kistestűeknél ez igen gyakori probléma.

2013. szept. 1. 15:33
 13/17 A kérdező kommentje:
Én abszolút nem tudtam erről, hogy nem lehet elhozni ilyen kicsin. Akkor valószínűleg tovább keresgélek. Csak sajnos interneten annyi olyat lehet olvasni, amelyek már 8 hetes koruk előtt elhozhatóak. :-/ De köszönöm, hogy megemlítettétek.
2013. szept. 1. 16:00
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

A hirdetési oldalakon általában szaporítók hirdetnek.Törzskönyv,chip,szerződés nélkül egyáltalán ne vegyél!Szaporítótól vett kutyánál a fajtatisztaság is kérdéses.Megveszed máltainak és lehet pl.nagyobb testű keverék belőle.Szerződés és papírok nélkül buktad a pénzed.

A szerződésben legyen benne a garancia is.

2013. szept. 1. 16:11
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Szaporítótól kérdéses lehet a kutya eredete. Pont nemrég mesélte az állatorvosunk, hogy hoztak hozzá egy máltai selyemszőrű kutyust, még kölyökként, aztán ahogy nőtt, lassan inkább egy labradorra emlékeztető keverék lett belőle.

Sajnos én is belefutottam ebbe a hibába (a kutyus látta kárát). Most már én is okosabb vagyok.

Javaslom te is nézz jobban utána.

2013. szept. 1. 16:52
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Hirdetős oldalaokon ne is csodálkozz. KENNEL oldalait keresd fel, ne apród és társait.
2013. szept. 1. 17:15
 17/17 Akiteki ***** válasza:

Kutyát csak szerződéssel, a körülmények alapos vizsgálata után. Felejtsd el a hirdetős oldalakat, csak a kennelek honlapját nézd.

Az eredeti kérdésre válasz: 20 éve vannak a lakásban a kutyáim, soha semmi bajunk nem volt. Ellenben a kutyát néha elkapták tőlünk az influenzát.

Ami az emberre átterjedhet, az a férgesség, amit a bolhák terjesztenek. Ezért havonta rá kell tenni egy spot-ont, ami távoltartja és megöli a bolhákat. Ennyi a védekezés.

2013. szept. 2. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!