Egy kutyát tényleg egy hétre ki kell közösíteni, ha rosszat csinál?
Én nem tudom, még nem próbáltam, csak olvastam. Például, ha odakap a gazdájához, vagy megharapja, akkor egy hétig zárjuk ki a "falkából", tehát ne simogassuk, ne beszéljünk hozzá, hanem nézzük levegőnek. Ami lehet, hogy hasznos, de egy hétig? Nem sok idő az egy kicsit? Mire letelt a bünti, én is elfelejtem, hogy egyáltalán miért zártam ki :D Szóval tényleg kell ez az egész egy hétig? Nem elég egy nap mondjuk?
Mert olyan volt nálunk is, hogy rosszat csinált, és estére nem engedtük be, de akkor ezek szerint egy hétig kellett volna?
Nem!
És nem is ilyen alkalmakkor kell alkalmazni a kizárásos büntetést.
Sajnos sokan félreértik, és rosszul alkalmazzák.
Sok ember nem érti a fegyelmezés és tanítás lényegét, azt hiszik az egy rossz dolog, vagy egyszerűen lusták fegyelmezni, és tanítani a kutyájukat, és ezért ez a módszer választják, ami valójában egy büntetés.
Így nem kell a fegyelmezéssel törődni, amivel a saját lelkiismeretüket próbálják megnyugtatni (ha tudnák, mit tesznek...) vagy azt hiszik, tényleg jól csinálják, mert félrevezették őket, vagy örülnek egy kényelmes megoldásnak, mert csak le kell szarni a kutyát, és annyi, majdcsak rájön, mit akarunk.
Ez egy speciális büntetés, speciális helyzetekre.
Olyan viselkedési problémák megoldására amiket írtál, totálisan alkalmatlan.
Illetve lehet, hogy el lehet vele érni valamit, mondjuk 1 hónap alatt azt, amit fegyelmezéssel 3 perc alatt.
Emellett nem kis traumát okoz a kutyának, a fegyelmezést meg még egyetlen kutya sem vette személyeskedésnek, ezt csak tipikusan azok hiszik, akik emberként bánnak a kutyával.
Na, hát neked most nem kellett volna megszólalni!
Inkább az olyan agyhalottakat kéne altatni, akik ilyeneket találnak ki.
Hát én még ilyet életemben nem hallottam, hogy egy kutyát büntiképpen kizárunk. Abban mi a büntetés?! Szerintem semmi. Nyüszít egy darabig, aztán meg jól elvan magának kint. A kutya alapból is kint érzi magát jól... Elfordulunk tőle, vagy levegőnek nézzük?! Elvadul tőle teljesen. Ő azt nem fogja megérteni, hogy azért fordulunk el tőle, mert rosszat csinált. Még lehet, hogy játéknak is fogja venni. Vagy pont majd akkor fog elkezdeni rombolni. Mivel unatkozni fog, mert senki nem foglalkozik vele, aztán majd jól megrág mindent, vagy elkezd kaparni és csak a további bonyodalom lesz belőle.
Kapjon egyet az orrára, vagy erélyesebben kell rászólni, ha rosszat csinált, és a hanglejtésből fogja tudni, hogy azt nem szabad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!