Ez normális két KAN kutyánál?
Sziasztok!
Szerintetek kéne aggódnom, ha a pointerem párzani szeretne a tacsimmal? Mind a ketten kanok, igy szerintem ez messze nem normális. Természetesen ilyenkor rászólunk a nagyobbik félre, de egyébként is túl nagy a méretkülönbség. Ilyenkor a tacsi morogni szokott és olykor-olykor odakap.
Utána néztem a dolognak az interneten és azt találtam, hogy a pointer igy próbálja kifejezni a dominanciáját. Tehát azt, hogy ő a vezér.
Ez igaz?
Ez tulajdonképpen a dominancia értelmetlen fitogtatása. Ha lerendezték a sorrendet, akkor felesleges, ha meg nem, akkor nem ez a civilizált módja.
Mozognak eleget, nincs kicsit túlpörögve az a pointer? Be van állítva a falkasorrend úgy, hogy a két kutya legyen a családi falka alján?
Nem tudom, mióta megy ez így, de jó lesz erre odafigyelni, ha el akarjátok kerülni a verekedést, mert ha a tacsi nem tolerálja ezt a dolgot, akkor egyszer sanszos, hogy elege lesz belőle és tényleg odakap, a pointer vissza, annak meg nem lesz jó vége. A legjobb megoldás, ha rendet vágtok közöttük istenesen, hogy eszükbe se jusson csesztetni egymást, szigorú nevelés és célzott fárasztás kell mindkettőnek, hogy ne akarjanak különösebben összekapni. Emellett legalább a pointer, de inkább mindkettő ivartalanítása sokat segíthet, hogy egyszerűbb legyen velük véghezvinni a fentieket.
Amint leirtam, mozognak eleget, ami alatt futást értek, esetleg úszást is, ha van kedvük. Szóval az energiájukat van hol levezetni.
A tacsi tudja hol a helye és véleményem szerint a pointer is, bár rá néha kicsit erélyesebben kell szólni, de szép engedelmes kutyák egyébként. Ez a viselkedés is csak néha üti fel a fejét, van amikor hosszú hónapokig békésen elvannak, még együtt is alszanak.:)
Az ivartalanitáson kivül lenne még más tanácsotok, mert az a helyzet, hogy jelenleg nem tudunk magunknak megengedi efféle plusz kiadásokat.
Tiltsd erősebben. Mondjuk szó nélkül hozzávághatsz egy kannát, ha ilyet csinál, és akkor nem azt szokja meg, hogy tiltásra be kell fejezni ezt a viselkedést, hanem hogy ha bármikor elkezdi, jön a retorzió.
"Amint leirtam, mozognak eleget" - ezt hol írtad? :D
Köszi a segitséget. : )
Azt egy másik kérdésben emlitettem, ooops. xd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!