Érdemes e border colliet szerezni?
Nem érdemes.
Foglalkozni kell vele.
Ugat, szarik.
Ápolni kell a szőrét.
Drága az orvos, az étel, a felszerelés.
Bc-t és úgy általában kutyát akkor vesz az ember, ha úgy érzi, kutya kell neki.
sziszix: "aztán mikor nem bírnak vele, megy az utcára."
Ezt már több embertől hallottam, valószínüleg igaz is, de nem értem.
Én szerettem volna ilyen "kidobjuk, mert nem bírunk vele" bordert szerezni, évek óta, de nem találtam 2 év alattit. Se menhelyen, de fajtamentőknél. Most se látok a menhelyen fajtatiszta fiatal bordert. Hová kerülnek azok a kutyák, akik emiatt ki lettek dobva? Mert többen azt mondják, hogy mennyi bordert dobnak ki az emberek, mert nem bírnak vele. Hová dobják ki, hozzám igazán dobhattak volna hiperaktív fiatal bordert, tárt karokkal vártam volna. Mivel én ragaszkodom a fajtához, így vettem tenyésztőtől végül, de szívesen befogadtam volna anno...
Nem kötözködés, csak tényleg kíváncsi vagyok erre.
5-ös válaszoló vagyok. Vicces, hogy rámirogatsz, hogy mentegesd magad. Nekem is border collie-m van, de mielőtt megvettem nem másoktól kérdezgettem, hogy érdemes-e, hanem több hónapig ültem a témán és gondolkodtam rajta tudom-e vállalni ami vele jár és ha igen, egy életen át szívesen teszem-e azt.
Ez egy olyan kérdés amit neked kell eldönteni. Nem az a kérdés, hogy érdemes-e. Ha akarod és tudod is vállalni ezt a fajtát, akkor ne mások véleménye legyen a döntő, hisz mindenkinek mások az igényei egy kutya terén és ez alapján fognak véleményt is mondani.
Ha neked ilyen igényeid vannak és a döntésedben 100%-ig biztos vagy, teszed mindent úgy, hogy a kutya élete végéig tudod vállalni, hogy milyen törődést igényel, akkor tedd meg. Ha elbizonytalanodsz és nem vagy biztos ebben, akkor keress másik fajtát, vagy ne is vegyél kutyát.
Javaslom gondolkodj még a dolgon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!