Mire lehet számítani, ha egy kutya vemhes lesz a testvérétől?
Sziasztok!
Sajnos elég randa eseménynek voltam tanúja az este: belógott hozzánk a szuka kutyám testvére és megtették, amit nem kellett volna.
Tisztában voltam a tüzelésével, de eddig nem mertek bejönni akárki kutyái, így az eddigi vagy 10 kutyánkból (akik mind szukák voltak) csak 2 volt max 1-szer vemhes.
Csak mellékesen: úgy látszik, egyre több nálunk a kóbor eb, de az önkormányzat "nem tud vele mit kezdeni"...na persze -.-
Szóval a lényeg az, hogy bár ma történt meg köztük a dolog, de ha mégis teherbe esik, akkor mire számítsak? Tudom, túl sok jóra nem, de legalább neki nem lesz nagyobb baja?
Ha számít, 80%-ban magyar vizsla...
"Mire lehet számítani, ha egy kutya vemhes lesz a testvérétől?"
Anyázásra gyakorin... :D
Addig nem volt pénzem ilyesmire, örülök, hogy egyáltalán be tudtam chipeltetni, de ha jobban belegondolok, akkor csak az anyagiakat kellett volna nézni, és inkább ott hagyni az előző gazdájánál, hogy kb 2 hónaposan kivégezze...Komolyan egy páran úgy mondjátok ezt az egész ivartalanítást, mintha ingyen az ember után dobnák! és ott volt a leírásban, hogy max kétszer fordult elő a vemhesség, így nem kellett ilyesmiben gondolkodnunk, és még hozzáteszem, hogy eddig az emberek jobban figyeltek egymás kutyáira:
A többieknek köszi a választ, most már nyugodtabb vagyok :)
És ha ennyire nincs pénzetek,mit csináltok egy ellési komplikációnál?
Mi lett a 2 alom kiskutyáival?
Mire számíthatsz? Úgy 60-70 ezer forint kiadásra, ha nem viszed el az állatorvoshoz. (Kölykök kajája, ha nem vizes kenyéren fognak tengődni, oltások, chipezés)
Ha elviszed ivartalanítani, akkor megúszhatod 20 ezer alatt, ha nem egy menő pesti klinikára viszed.
Az esemény utáni injekció már nincs, beszüntették a gyártását, mert rengeteg komplikációt okozott. Van helyette magzatelhajtó injekció, ami picivel többe kerül mint egy ivartalanítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!