Kutyusunknak 200 Ft-s nagyságban lejött a bőr a mancsáról. Kilátszódik az alatta lévő szövet és nagyon fáj neki. Mit tudok csinálni vele?
Mi az a kék kenőcs?
Ha bemegyek egy állatpatikába és ezt mondom, tudni fogják miről van szó?
kötözheted, de huzz rá zoknit utána s azt rögzítsd v vmi hasonló mert úgyis megpróbálja leszedni..
én KéK LUkács krémmel kenném...az a legjobb, s azt lehet nyílt sebbe is kenni, szépen gyógyít.
Esetleg kenyheted körömvirágkrémmel, kamillakrémmel (szépen gyógyítnak), de én azthiszem legutóbb amikor a kutyámnak nyílt sebe volt, én valamilyen menta+lukács+homoktövis krémmel kenytem neki amit kaptam.A kombinált krémben voltak kis homokdarabkák amik segítették neki a gyógyulást.
Bár emlékszem a múltkor amikor legyütt a bőr az én kuytám lábáról, akkor körömvirágkrémmel kentem be neki.
A lukács krém is nagyon jó.
Ha bekented neki óvatosan krémmel, akkor szilonzoknit húzz a lábára, hogy a nyílt seb lélegezhessen is és erősítsd oda neki gyengén (pl. gyenge gumival. gyenge kötéssel).
Kék lukács krém, és húzz egy babazoknit a lábára, a szár részt fogd össze egy csomóba és ott gumizd össze.
Közben gondold végig, hogy mit kapott ennivalót a kutya, ugyanis az enyémnek is rendszeresen előjött ez, amikor a táp nem volt megfelelő - szóját tartalmazott.
Amikor tápot váltottunk, akkor szépen begyógyult a talppárna, egy év múlva egyéb okokból ismét szóját tartalmazó tápot kapott és ismét lerágta, lenyalta, lekopott a talppárna.
A kék lukács előtt egy jódos oldattal kezeld is le neki.
Betadine és kék lukács krém. A Betadine fertőtlenít, a kék lukács hámosít.
Kösd be a sebet és ügyelj rá, hogy ne érje víz. Ha 4-5 napon belül nem észlelsz javulást, mutasd meg egy állatorvosnak.
Jobbulást a kutyusnak.
Ja ajánlatos naponta 2-3 alkalommal kenni (mondjuk séták után) és cserélni rajta a kötést.
Ha lakásban van a kutyus és tudsz rá figyelni, hogy ne nyalja a lábát, akkor kis időre hagyhatod kötés nélkül is. De éjszakára mindenképp kösd be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!