Hány éves kortól számít öregnek a kutya?
Sziasztok! Van egy 9 éves(Most lett nemrég) Tacskó keverék kutyusom, és arra lennék kíváncsi meddig élnek?
Amit eszik: Pedigree, Chappy , Jutalomfalat :)
Amit iszik: Víz, néha tej,
Séta: Hetente 1x de valamikor akár 3-4 szer is
Játék: Foci, Labda
(Epilepsziás a kutyus csak mostanában már nem volt tünete (2-3 hónapja)
Előre is köszönöm a válaszokat!

Általában 10 év felett szokták idősnek mondani, de ez függ a méretüktől is. Minél kisebb kutyafajta, annál tovább szokott élni. Szóval egy tacskó simán élhet 15-20 évet is, inkább úgy 13-15-től idős...
Epilepsziás? Szegényke! :.-( Az enyém is az volt. Igaz nem abban halt meg, hanem más betegsége lett.

Az én kutyusom majdnem 16 évet élt. Kistestű kutya volt, kb. 6 kg. 13 évesen öregedett meg, szinte egyik napról a másikra, egy betegség következtében, amit még tudtak kezelni az állatorvosok. De a betegsége előtt, 12 évesen is még ugri-bugri volt.
Azért még élt szép 3 évet, igaz, komótosabban.

Sziasztok!
Sajnos tegnap végleg el kellett altatni a kutyusom!
14 évet élt, mindent megtettünk de hiába!!
Sajnos áttétes daganatai voltak(máj, vese, agy stb), :( és csak szenvedett(hozzáteszem ő élt legtovább a vele született testvérei közül)!
Epilepsziás kutyák gazdijának ajánlom a Sevenal nevű tablettát(állatorvos felírja)!
Köszönöm a válaszokat!
Az állatorvos szerint szép életet élt így, daganatosan epilepsziásan stb...
Hihetetlen, hogy egy hónap alatt mennyire le tud épülni egy kutyus. (Több kilót fogyott, gyenge, kedvtelen)
Ajánlom mindenkinek az évi 1x-i kombinált oltást + a kivizsgálást! (bár az enyém csak veszettség ellen kapott)
Természetesen nem riadtam el egy új kutyától, csak elsőnek fel kell dolgozni (részben) a régi elvesztését.
Sok sikert az epilepsziás kutyusoknak és gazdijuknak! Sevenal tablettal sokat segít!

Őszinte részvétem!! Az én 13 èves kutyusomat pont ma két hete, hogy el kellett altatni, mellüregi daganata volt. December óta 150 ezret fizettem ki az orvosoknak, jobban is lett; de sajnos mégis legyőzte a gyilkos kór.
Azóta sírok. 😢😢😢
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!