Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyák értik amit az emberek...

A kutyák értik amit az emberek mondanak nekik?

Figyelt kérdés
pl ha valaki beszél a kutyájához a kutyája érti minden szavát?
2013. aug. 26. 22:43
1 2
 11/14 ödi2 ***** válasza:
100%

Ha sokat beszélsz és igyekszel kommunikálni a kutyával,akkor meglepő dolgokra képesek...:)

Az előző nj kutyám például megtanulta az 1 füles kosarat hozni és bizonyos tárgyakat név szerint odahozott, akár a házból is ha kértem. egy alkalommal kértem a kosarat és mivel este átakartam kefélni a szőrét mondtam a páromnak,hogy a kefe is kell majd. Berni elment, hozta a kosarat és benne a kefét...:D Együtt sohasem kértük, eltudta parancsra tenni a játékait és kosárba tenni mondjuk csomós répát stb, de így hogy elküldjük a kosárért és benne hozzon mást előtte sohasem! Utána próbáltunk sok mindent vele és kb 10-ből 8 alkalommal megcsinálta és összekötötte a dolgot. Séta előtt volt hogy szóltunk neki és hozta a pórázt, de előfordult, hogy a párnáját hozta és lefeküdt vele a kerítés tövébe a kedvenc helyére... Nagyon értelmes és kombinatív volt, sajnos múlt évben ment el végleg, de megpróbáljuk betölteni az űrt Max-al, aki fél éve van nálunk és 2 kis sárhegyivel akik 2 hete kerültek a családunkba. De rengeteg kutyát tudnék még mondani akik meglepő dolgokat is megértettek,legtöbbjük ráadásul keverék volt...:)

2013. aug. 27. 13:40
 12/14 Szilvi & Argos ***** válasza:
86%

Ha vmit sokszor mondunk a kutyának külön tanítás nélkül akár, tök jól megtanulják.

Ilyen nálunk a bkv-n a "menj az ajtóhoz", itthon a "föl a fotelba" és még számtalan dolog.

Nem a szavakat érti meg, mert azt is mondhatnád az "ül" helyett, hogy "fapapucs". Egyszerűen betanítjuk, rákondicionáljuk a kutyát, hogy adott szóra milyen viselkedést várunk el.

De tudnak kombinálni, az fix :D

Például a kertből a fém etetőtálat Argos odahozza kérésre.

Egyik este az utcán dumáltunk ismerőssel a kapu előtt, amíg Argi evett. Utána kértem, hogy hozz oda a tálat. Először a kutyakefélő kesztyűt hozta ki, majd a felmosó vödröt :D Ugyebár kifele soha nem kértem a tál hozását, csak befele a házba...így nem értette a szitut :)

2013. aug. 27. 16:44
 13/14 zsuzsabazsa ***** válasza:
100%

Van még egy eset ami szintén a kutya megfigyelésén alapszik.

Átmentünk a kert szomszédunkhoz dumcsizni. A kutyákat a kertünkben hagytam onnan úgyis láttak minket. Időközben ráakartam gyújtani de a cigim a kertben maradt a ház mögött a kert asztalon amit nem látszott. Azt a hosszú utat nem volt kedvem megtenni kertből, kertbe ezért arra gondoltam szólok a Banyának /az egy fekete Német volt/ hogy hozza oda a kerítéshez.

Na de, hogy mondjam meg a kutyának azt, hogy mit hozzon oda? Cigarettás dobozt még sohasem apportíroztattam vele.

Odahívtam a kutyát a kerítéshez és mondtam neki apport.

Na ez nem elég így. Azt mondtam neki szinte könyörögtem: Banya hozd ide a cigimet, apport hozd cigi, és mutattam az ujjammal mintha szívnám a cigit és egyre csak az ujjammal mutattam, mintha cigiznék. A kutya nézett egy pár másodpercig aztán elment a ház mögé. Onnantól már semmit sem láttam. Teljesen a kutyára hagyatkoztam, és nem tudtam mit fog nekem beapportírozni.

Ekkor megjelent a Banya, a szájában a cigis dobozzal. Odahozta a kerítéshez és átvettem tőle.

A szomszéd azt mondta a gyufát már ne hozassam el vele, majd ő ad tüzet.

Ezt a megmozdulását a kutyámnak azóta sem tudom elfelejteni.

2013. aug. 27. 19:40
 14/14 anonim ***** válasza:

:) Klassz sztorik, jó olvasni őket!

Nekünk nagy kertünk van, nem lehet belátni egyben, így szoktam mondani a kutyának, hogy "hol a papa?" Ilyenkor a pici lány beáll abba az irányba, amerre a férjem van.

A napokban volt, hogy szintén kérdezem tőle, hol a papa, mire megfordul, elszalad, és az eső miatt hosszúnadrágot viselő férjemet a nadrágszárnál cincálva, húzva, vonva rángatta felém. A férjem hallotta, mikor kérdezem, de nagyon meglepődött, mikor a kutya megfogta a farmer szárát és elkezdte húzni, hogy jöjjön.

2013. aug. 27. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!