Melyik a legjobb házörző kutya?
Sok ismerőshöz betörtek, nem volt kutyájuk, vagy kicsi palotapincsi volt. Ahol lakom, sok betörés van. Nem vagyok rasszista, de amilyen romák laknak itt... Ahogy kinéznek... Szóval, melyik a legjobb házörző kutya. Vagy melyik ami félelmetes erős, biztos meggondolják, betörjenek-e. Dobermanra gondoltam, erős félelmetesen néki, és sokan félnek tőle. Vagy rotweiler. Sokan mondják, a kutyát lefujják, megverik, de akkoris jobban alszom, ha tudom van aki kint a kertbe éberen figyel.
Jók ezek a fajták? Vagy ki, milyet ajánl, ami nem engedi be az idegeneket, félnek tőle?
Mindenki írja a Pitet. Egy pittbullnak fajtaleírás alapján nem szabad emberre támadnia! A harci kutyák csak más állatra veszélyesek. Minden nevelés kérdése. Az anyósom pulija pl. életveszélyes. Még sem ajánlanám ide a fajtát. Nekem amerikai akitám van. Ő is ugat a kerítés mellett és a ci***ok átmennek az út másik oldalára. MÉg sem támadna emberre. ( teszteltük )
Ha olyan kutyát akarsz aki csak a családot fogadja el, akkor ha jönnek hozzátok zárd el. Szerintem a rotti, amerikai bulldog, bullmasztiff remek választás lenne.
A legjobb házőrző az, amelyik időben jelzi a veszélyt a többiek számára (család, azaz falka) VAGY, ha kritérium, akkor meg is védi a házat a támadókkal szemben.
Első esetben elég akár egy yorki is, ekkor kellene a 44-es magnum a fickó és a .357-es anyu párnája alól, helyette a realitás, hogy szabad rettegni. Második esetben több, szaktudással nevelt és képzett kutyára van szükség, méghozzá olyanokra, amik nem mennek oda leöletni magukat, hanem, ha kell, lesben várnak. Emellett, ha véletlenül szegény, még csak birtokháborítást elkövetőt szétszedi a kutya, akkor lehet, hogy a hatóság által lesz kioltva az élete. Mert a jog elvárná, hogy legalább bűncselekmény legyen folyamatban..
A kutya egyébként alkalmatlan, jelzésre van jobb is, védelemre úgyszintén. Mert a potenciális rabló kisebb-nagyobb ellenállásra mind létszámban, mind felszerelésben készen áll. Egyébként is, a kutya felettese a gazda, tehát részben bizony ő is védelmet várhat a falkavezérétől.
Megfelelő jogi védelem nélkül nincs jó házőrző, márpedig odáig fajultunk, hogy a tulajdonunkat nem védhetjük, se fegyverrel, se csapdával, se kutyával, stb., de helyette fizethetjük a közalkalmazottak fizetését (bírók, ügyészek, rendőrök), cserébe a semmiért.
a legjobb házőrző attól függ milyen a gazdája.
a legtöbb kutya alapból is őrzi a területét, de egy jó gazdi még sokat javíthat ezen!!
jelezni ,szinte mindegyik jelez, de már kevesebb mer szembeszállni a betolakodóval,és még kevesebb állítja meg.
a képzéstől,és a kutya wessenjétől függ.
Lószart kutya!
Aknazár,Szögesdrót,Géppuska.
Ha ezek után is betörnek akkor meg az életére kell törni
aknazár = katonai robbanó taposóaknák a földben ( Kambodzsában nemzeti sport a keresése )
aknazár= van 3 dogod az udvarban ,és chepit, vagy pedigrét etetsz velük :)
"hogy hűséges társ, szófogadó, tanítható, és csak kevés emberbe(bennem, meg a családomban) bizzon meg, és fogadjon szót! Nem gyilkolásszon, meg örülten rohangásszon... Legyen okos, félelmetes, de ne egy sorozatgyilkos, aki a kedvemre gyilkolászik... Lehessen vele játszani, labdázni, sétálni, meg minden olyasmit, amit egy jó gazda csinálhat a szeretett kutyájával együtt! De, védelmezze a házat. És ezt nem ugy értem, hogy aki bejön az élete árán, is megakadályozza, hanem legyen félelmetes, az idegenekkel mert sokan itt elmennek a ház előtt, és ugy néznek befele, néznék nincs-e kutya, hogy lehet-e betörni..."
Kuvasz. A kuvaszt nyájőrzésre használták főképp, rendkívül hűséges társ, szófogadó, tanítható (5 pontból 4 pont a taníthatósága), csak benned és a családodban bízik meg, nem gyilkolászik, nagyon félelmetes, nagyon okos, imád játszani (gyerekekkel is - tévhit, hogy a kuvasz nem szereti a gyerekeket, ami nagy hülyeség, nálunk van baba, és a kutya a hátán szokta furikázni) Reggel alszik, éjszaka le sem lehet állítani a kertben rohangálásról (nem őrülten rohangászik), de reggel ÉBER. Szóval ha alszik is, nálunk még egy macska sem mehet el a kerítés előtt. Persze ez a kutya meg tudja állapítani, ki a rossz ember, szóval a közeli ismerősöket, akiket szinte hetente látni, csaholással üdvözli, DE lélekben tartja a tisztes távolságot.
KOMONDOR:))) az is nagyon szuper:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!