Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Főzöl külön a kutyádnak?

Főzöl külön a kutyádnak?

Figyelt kérdés

A szomszédom vett egy kutyát és minden nap külön főz neki,általában csirkehust.

Én a kutyusomnak tápot adok,és nagyon szeretem őt,de szerintem azért kicsit tulzás minden nap főzni neki.

Te mit gondolsz erről?

2009. okt. 30. 19:13
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Én főznék neki,de sajnos még nem tartunk ott anyagilag hogy külön hust vegyünk neki.

De mindenki maga válogatja,mindenesetre mindenki köszi a válaszokat.

ui.:senkit nem pontoztam le

2009. okt. 30. 20:08
 12/21 A kérdező kommentje:
Ja és még vmi: tényleg igaz,hogy a maradék a legeslegkárosabb amit kaphat a kutyus?
2009. okt. 30. 20:10
 13/21 anonim ***** válasza:
65%
Én adok nekik tápot, meg heti egyszer fözöknekik ilyen maradékokból kaját(szeráazkenyér, húsleves, tészta...) És semmi bajuk nincs a kutyáimnak. Van egy 8 éves keverék, és volt egy 16 éves doberman. Sajnos már elpusztult. És állíthatom, hogy nem volt semmi különösebb bajuk, mert kaptak fött maradékot is. Ás, végülis, ha azt veszitek, a kutya, vagyis a farkas, ha kint él a természetbe nem eszik tápot, de milyen jól eléldegélnek. És szerintem e legroszabb a kutyának a mekis kaja...
2009. okt. 30. 20:18
 14/21 anonim ***** válasza:
64%

Károsnak nem feltétlenül káros de nem is egészséges, hisz a maradék sohasem húsból áll, mindig rizs, tészta, krumpli egy kis szaftal és csontal. Ebből egy kutyának még mindig a csont a legjobban hasznosítható. Azt meg megkaphatja a számára teljesen felesleges szénhidrátkupac nélkül is!

Akkor káros a maradék ha valaki túl sósan, fűszeresen főz, sok instant, színezett adalékot használ, ami a mai világban sajnos elkerülhetetlen:(

2009. okt. 30. 21:31
 15/21 anonim ***** válasza:
93%
én is főzök. rizs+csirkemell
2009. okt. 30. 22:35
 16/21 anonim ***** válasza:
90%

Enyémek kapnak mindent. Tápot is, mikor milyet, tejet, nyers tojást, maradékot is (de csak olyat, amit még én is megennék, romlottat sosem), meg szoktam főzni nekik külön is, csirke nyakat, farhátat. Ugyanúgy csinálom meg, mint a pörköltet, de csak egészen picikét fűszerezem meg, közel sem annyira, mint amikor magamnak készítem. És imádják. Makk egészségesek.

Én amúgy nem tartom túlzásnak, ha valakinek van rá ideje, pénze, akkor miért ne?

Ezért meg lehet, hogy le leszek pontozva, de nem biztos, hogy olcsóbb a prémium tápból egy nagy zsák, mintha a piacon vennék neki húsokat (nem filét, mert az jóval drágább ugye). Csak hát a tápot ugye elé rakom, azzal nem kell pepecselni. Nem tudom, még sosem számoltam ki, de semmin nem tudnék meglepődni. :D Annyi biztos, hogy ha chappy-t kap, akkor biztosan drágább, ha főzöl neki. :D

2009. okt. 31. 15:01
 17/21 anonim ***** válasza:
83%

én szoktam nekik főzni. Pl. csirkemell + rizs + sárgarépa + fokhagyma + alma... vagy sütök nekik sütőtököt... vagy szoktam nekik adni natúr lében eltett tonhalkonzervet...

Fűszereset, emberi maradékot nem szoktam nekik adni...

2009. nov. 1. 09:15
 18/21 anonim ***** válasza:
65%
nyers húst lehet adni a kutyának? mert ugye elméletileg ragadozó, nem főzi meg magának.
2009. nov. 1. 10:42
 19/21 anonim ***** válasza:
83%
A természetben nem főzi meg magának de a természetben természetes is, hogy egyes állatok elhullanak a nyers húsban (esetlegesen) megtalálható paraziták, vírusok, baktériumok miatt. Vagy bélféreg okozta alultápláltság következtében. Ha ezt szeretnéd elkerülni, főzd meg neki a húst. Ha nem, akkor adhatod nyersen, egyéb baja nem lesz tőle:))
2009. nov. 1. 12:21
 20/21 anonim válasza:
100%
Én is főzök mindennap kutyáimnak mi van ebben rossz.A tápra nem is néznek rá pedig az előttük van.
2009. nov. 15. 12:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!