Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért olyan fontos beoltatni...

Miért olyan fontos beoltatni a kutyákat?

Figyelt kérdés

Nekem volt egy keverék kutyám(már nálunk született),és soha nem volt oltása...

14évet kibirt,oltás nélkül..Nem volt soha,semmi betegsége,és sétálni is jártam vele...

2009. okt. 30. 15:18
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
48%

Bocs, hogy belekontárkodok. Nekem nincs kutyám, soha nem is volt. De ez az oltás-dolog nem azért van, hogy mi emberek nehogy elkapjunk valamit a kutyáktól?

Mert szerintem azt a pénzt nem a kutyára "áldozod", hanem magadra és az összes emberre aki a kutyáddal kapcsolatba kerül. Szóval jogos, hogy büntetik aki nem oltatja be!

2009. okt. 30. 15:40
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Remélem magadnak sem adatsz be egy oltást sem, meg a gyereke(i)dnek sem... Az ilyen gondolkodású emberek jobb, ha mielőbb kipusztulnak... Mi a búbánatos farncért tartasz állatot, ha arra sem veszed a fáradságot, hogy beoltasd? Fölösleges? Te minek eszel? Minek iszol? Mikor abból a pénzből vehetsz akár játékot is... Ha nincs rá pénzed, ne tarts állatot...
2009. okt. 30. 15:44
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

1. Akárki akármit mond, a veszettség elleni oltás nagyon fontos, mert a veszettség nem csak a kutyákra, macskákra, stb halálos, hanem az emberre is!

2. Lehet, hogy a te kutyádnak szerencséje volt kiskorában, hogy nem kapta el a parvót például. Az első évben kellene csak oltani a kutyát, mert később (legjobb tudomásom szerint) nem veszélyes rá a parvó. De ha egy oltatlan 6 hónapos kutya elkapja, akkor menthetetlen... Azthiszem a kennelköhögéssel ugyanez a helyzet, csak az ritkább betegség...

Szóval az első évében a te kutyádnak csupán szerencséje volt!!!

2009. okt. 30. 15:46
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

"Kedves" kérdező!

Hülyeséget kérdeztél, már bocsi. Az évente kiadott pár ezer forintért cserébe a kutyád olyan halálos, akár emberekre is veszélyes betegségek ellen szerez védettséget, mint például a veszettség. Nem véletlenül lettek ezek a betegségek ritkábbak, ez nagyrészt a szervezett oltásoknak köszönhető. Nagyon régen nem volt hír, hogy veszett kutyák támadnak meg embereket. Ez nem véletlen. Hiába van a te kutyád húdenagyon elszeparáltan tartva, nem tudod garantálni, hogy ne szökjön be az udvarodba egy fertőzött patkány, vagy egér. Nem tudod garantálni, hogy a kutyád egy egy séta alkalmával ne szedjen össze egyest-mást. És itt nem csak a veszettségről van szó. A kombinált oltással sok sok nagyon súlyos betegség ellen lesz védett a kutyád. Ha egy kicsit is szereted a kutyád, akkor nem szeretnéd, ha csupán azért halna meg, mert te sajnáltad kiadni érte azt a párezer forintot. Arról nem is beszélve, hogyha nem oltatod be, akkor a többszörösét fizeted ki, nem is beszélve az esetleges kezelésről, hogyha esetleg egy olyan kórral kezelik a kutyád, amit kivédhettél volna egy oltással. De persze, ha kockáztatni akarod a kutyád, és a saját életed, a pénztárcádról nem is beszélve, akkor nyugodtan sz@rd le az egészet.

2009. okt. 30. 16:28
 15/29 anonim ***** válasza:
7%
Még mindig eléggé csukott szemmel járnak az emberek. Az oltási kampány nagy biznisz, akár emberi akár állati vakcinákról beszélünk. Mellékhatásokkal járnak, mivel mindenkinek joga van az egészséges élethez emberek esetében alkotmányellenes volt kötelezővé tenni. Veszettségre azért oltatom a kutyámat mert muszáj, kombinálttal azért hogy ne kivételezzen velünk az állatorvos. Viszont hiszem hogy semmi szüksége ezekre a vackokra az égadta világon!
2009. okt. 30. 17:44
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem te is csak addig neveznéd ezt kampánynak, amíg be nem sétálna a város szélén lakó veszett róka, meg nem harapna egy kutyát, aki elkezdene kancsalítani, követ enni, oszt jól megharapna, meghalnál és nem lennének ilyen hülye emberek! De róka helyett lehet mondjuk macska is.

Az egyetlen oltás ami kötelező, az a veszettség elleni! És igazuk is van! Sajnálom, has évente 3000Ft-od nincs erre! Ja és ne csodálkozz ha majd gilisztákat fogsz látni a wc-dben, mert gondolom nem is féregteleníted. Abba is bele lehet halni!

A többi oltás csak ajánlot, nem kötelező, így nem piszkálhatnak érte, és örülj hogy a kiskutyád nem halt meg emiatt kiskorában, mert elég sok kutya meghalt! És nem azért mert túltenyésztett öleb volt. Egyedül annak köszönhető hogy a kutyád nem lett beteg, hogy mára már a legtöbb ember beoltatja a kutyáját és így nem terjed. Bunkó vagy és tudatlan a kutyatartásban. Már pedig ha valamit beszerez az ember ami ráadásul él, akkor köteles tájékozódni. Kár hogy téged beoltottak kiskorodban.

2009. okt. 30. 18:20
 17/29 anonim ***** válasza:
37%
Remélem ezt most a kérdezőnek írtad és nem nekem.
2009. okt. 30. 19:05
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Hét ha te is hülyeségnek meg reklámnak tartod a halálos betegség ellen védő oltást akkor neked is. Szerintem az is csak fertőtlenítőszer reklám, hogy azzal kell tisztálkodni mielőtt az orvosok segítenek a szülésnél. Csináljuk vissza! Hány gyerek is fogja túlélni? :)
2009. okt. 30. 19:18
 19/29 anonim ***** válasza:
0%
Vitatkozni nem álok le, legyen elég annyi hogy nincs mindig igazad ezért ne légy ilyen elfogult. A biológia terén valószínűleg erősebb a tudásom, mint neked. És enyhén szólva butaság a fertőtlenítést összehasonlítani az oltással:)
2009. okt. 30. 19:51
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok okosabb senkinél. Azt tudom, hogy a veszettség halálos betegség ami megfertőz embert-állatot, a reklámok meg nem érdekelnek. Ennyi. Nem érdekel kinek mennyi pénz folyik be a kampányból, amiből ugyan semmit sem látok elszigetelt kis életemben, az a lényeg hogy a kutyáimnak legyen védettsége. Nálunk 1000 kóbormacska van, és határ és szántóföld és vadon élő állatok (nem mucsán élek ennek ellenére) Mindenki képes kifizetni és elfogadni, mert féltik az egészségüket, jobb esetben talán a kutyáét is, csak mert pár ember még ez ellen is lázad, még nem biztos, hogy helyesen teszik. Ezek szerint mi mind csak hülye, reklámok által vezérelt gépek vagyunk. Én hiszek benne hogy nem volt hülye az az ember aki bevezette a kötelezőséget. Mondanám, hogy csinálj amit akarsz meg légy okosabb, csak sajna a te felelőtlenséged nekem meg a kutyámnak is árthat...
2009. okt. 30. 20:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!