Erre mi a torveny?
már leírták előttem hogy ki a felelős, én csak annyit tennék hozzá hogy a kutyád nyilvánvalóan nem behívható. nagy szemét az enyém is, rajta kell legyen a szemem, de nálunk a késő és az hogy be tudom hívni azt jelenti hogy a kutyám megindult én rászóltam és megállt illetve visszajön!
már ne is haragudj de mindez idő alatt amit leírtál és végignézted az én kutyámat még ötvenszer tudtam volna behívni.
arról nem is beszélve ha olyan bazi közel van az a másik állat még akkor is egyet szólok és békén hagyja majd azonnal elhívom.
szóval már megbocsáss, ari meg minden hogy azt mondod a kutyáddal meg veled minden rendben de sajnos ez nem így van. nem beszélve arról hogy a kutyád milyen jogon megy be más területére akármi is legyen ott. ha egy kicsit is felelősnek gondolod magad akkor szépen becsöngetsz, elmondod hogy mi történt, és sűrű elnézések közepette megkérdezed hol lehet beszerezni ilyen tyúkot, vagy hogy mennyit fizess érte.
Egyrészt feltétlen térítsd meg a kárt.
Másrészt a későbbi kellemetlenségek elkerülése végett, ha olyan helyen sétáltok póráz nélkül, ahol bármi hasonló előfordulhat (tehát nem erdőn-mezőn), akkor ne engedd, hogy 50-100 m-es távolságban legyen tőled. Az rettentő sok!
A kutyát az ösztönei vezetik.Téged viszont nem,tudsz gondolkodni és megakadályozni a bajt.Egy totyogós kisbabát sem hagyunk,hogy azt csináljon,amit ő akar,hanem figyelünk rá.
Tényleg fizesd ki a tyúkot és kérj elnézést,utána meg vidd el a kutyádat egy suliba.Ott megtanuljátok mindketten a minden körülmények között stabil behívást.
Egy idős kiképzőnk egyszer arra tanított,hogy gyakoroljuk annyit a fektetést a kutyánkkal,hogy már reflex legyen nála.Amint a vezényszót meghallja,minden körülmények között vágódjon hasra.Azt mondta ez az idős,nagy szakmai tudású szakember,hogy ez még megmentheti a kutyánk életét.Ha mondjuk nekiiramodik egy macska után,aki az úttest másik oldalán van,nem biztos,hogy a behívásra reagál,a reflexként rögződött fektetésre viszont fog.Ez az én kutyám életét is megmentette.Leírt szitu,úttest túloldalán macska.Az én kutyám és egy társa nekiindultak rohanva a térről,a másik kutya kiért az úttestre és elütötte egy autó.Kb.40 méterre voltak az úttesttől,mikot elindultak a cica után.Előbb én is ordítottam a már munkavizsgás,versenyző kutyának,hogy hozzám,le se tojt.Bevillant a fektetés,elüvöltöttem magam,hogy fekszik.A kutya úgy vágódott a földbe,hogy szabályosan csattant,de az úttesthez nem ért el.
Azért írtam ezt ilyen hosszan,hogy akár ezt is begyakorolhatnád a kutyáddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!