A kutyám 14 éves, nem hall, nem lát, de jókedvű és egészséges, elaltassuk? Véleményetek?
Ha jókedvű és egészséges, miért kéne elaltatni?
Én ismerek olyan kutyát, amelyik 1 méternél messzebbre nem lát és süket is. Pedig fiatal. Mégis jó kedvű és egészséges és vidám. Akkor őt is el kéne altatni?
Olyan kutyát is ismerek, akit elütött egy autó, mindkét hátsó lába lebénult. Ilyen kutyatolószékben van. Ahová kutyázni járok, ő a legboldogabb, legvidámabb, legkiegyensúlyozottabb kutya!!! Akár hiszitek, akár nem! Ő gurul a leggyorsabban a labdáért! Még ha fel is borul sokszor, őt ez egyáltalán nem zavarja, a gazdája felállítja és már gurul is tovább! És mindig mosolyog.
A süket kutya is hihetetlenül boldog, olyan engedelmes, hogy kenterbe verné az összes bh-s kutyát, kézjelekkel kommunikál vele a gazdája...
Ha ettől ezek a kutyák boldogtalanok lennének, nem lennének ilyenek, mint amilyennek látom őket. Lehet mi nem akarnánk így élni, de elég kevés olyan embert láttam még, aki öngyilkos lett volna, mert lebénult vagy megvakult vagy megsüketült. Sőt, sokszor még ezek tudják csak igazán megbecsülni az életet. Szerintem a kutyáknál is hasonlóképp lehet.
Ha nem szenved, nincsenek fájdalmai, akkor ne altasd el. Avval is egyet értek, hogy ne rendezzétek át a lakást, úgy könnyebb neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!