Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Normális hogy büntudatom van...

Normális hogy büntudatom van a kutyum halála miatt és mert (többi lent)?

Figyelt kérdés
A kutyum 3 éves volt és meghalt egy hete, mivel elütötte egy autó. Nagyon megsinylettem én is, azota minden nap sirok miatta, nagyon hiányzik. Viszont valoszinü uj kutyánk lesz, mivel veszélyes környéken lakunk, és nagyon üres az udvar, valamint megnyugtato ha van kint egy házörzö szoval kell a kutya. nagyon aranyosat kiválasztottunk, és a cél az volt hogy ne is hasonlitson az elözöre. De nagyon büntudatom van, mivel még fájlalom a halott kicsikémet. Elfog ez mulni? Vagy ettöl szivtelen vagyok hogy uj kutyánk lesz ilyen hamar?
2013. aug. 22. 21:25
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Szeretem az ilyen embereket akik szeretnek a másikba belerugni mikor az ugyis taccson van..

nem a keritéssel volt a baj, hibátlan állapotban van. Hanem ha kinyitottuk a kaput kisurrant a lábunk között. Kifárasztásrol meg annyit hogy sokat játszottam vele. De persze te ezt jobban tudod úgyis. Irtad hogy a te kutyád is kiszökös.. szoval a tieddel is történhet bármi mivel ezek szerint már szökött ki...

Mindenesetre köszönöm a választ ..

2013. aug. 22. 22:12
 12/26 anonim ***** válasza:

És az lejön, hogy tényleg szereted a kutyákat és megpróbálsz jó gazdi lenni, ezért tenni is kell.

Még az előző voltam.

2013. aug. 22. 22:13
 13/26 anonim ***** válasza:
Ha veszel egy másik kutyát, nem lesz meg nem történt ha hibáztál. (Sőt. Ha nem tanultál belőle, meg is ismétlődhet.)
2013. aug. 22. 22:15
 14/26 anonim ***** válasza:

Amit írtam, azok elvi dolgok. A gyakorlatban tudom, hogy egy jólnevelt kutyára is rájöhet a kiszökés.

Én ismerek egyet, aki tökéletes szófogadó, és megbízható, amíg galambokat nem lát. Onnantól kezdve süket. A gazdái nagyon szeretik, sokat nevelték, de erről nem tudták leszoktatni, lévén vizsla-spániel keverék. Neki eddig szerencséje volt. De ne kísértsétek a sorsot. Ha nyitod a kaput, és a kutya nem megbízható ilyen téren, akkor addig hívjátok be.

2013. aug. 22. 22:16
 15/26 A kérdező kommentje:
Nem nálam szökött ki. Mindenesetre tanultunk az esetböl. Igen, nem forgalmas helyen lakunk. és tudom hogy a mi hibánk, hiszen mi nem fegyelmeztük. Tudom hogy nem lehet meg nem történté tenni(bárcsak lehetne de nem lehet) és nem szeretném helyettesiteni a régi kutyukámat hiszen senkit sem lehet potolni, és az uj kiskutyát se szeretném potlékként használni mivel senki se érdemli meg hogy potlék legyen.
2013. aug. 22. 22:16
 16/26 A kérdező kommentje:
Igen az én kutyum is vizsla keverék volt :)
2013. aug. 22. 22:17
 17/26 anonim ***** válasza:
58%

Ne legyen bűntudatod. Az miatt se, hogy hamar lesz új kutya, és az miatt se, hogy elütötték a régit.

Amúgy vitted azért sétáltatni is? Mert azt, ha nem is mindennap, de azét kéne. Ez mondjuk nem biztos, hogy befolyásolta volna a dolgokat.

Sajnos vannak kutyák, akik mindenhogyan szökősek kicsit.

Nálunk a 3 éves kutyánknál mindig is nyitva lehetett a kapu, mert nem merészkedett ki, és így volt a fiatalabbikkal is, egyszer mégis az út másik felén az árokban szaglászott már. Pedig sokat tanítottam erre is. Szerencsére nem nagy a forgalom nálunk se.

Az új kutyust mindenesetre jól tanítsd meg, hogy csak engedéllyel mehet ki a kapun!

2013. aug. 22. 22:27
 18/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat nagyon segitökészek vagytok:) Akinek van tapasztalata szökös kutyával(nagyon félek hogy ő is az lesz..még1x nem birnám elviselni azt amit éreztem mikor megtudtam hogy meghalt:( )szoval hogy van tapasztalaat hogy hogy lehet rávenni hogy nem szabad kiszöknie?
2013. aug. 22. 22:32
 19/26 anonim ***** válasza:
Rengeteg fárasztás mind szellemileg mind fizikailag(nem a kertben való ugra bugra), napi séta, futás a későbbiekben. Valamint, kölyökkorától kezdve felállítani neki a később elvárt szabályokat, tehát azt is, hogy nem szökünk ki nyitott kapunál sem. Ezt gyakoroljátok vele. Valamint én ajánlom a kutyasulit is. Egyébként most honnan, milyen kutyát választotok? Ha a ház védelme a célotok (amit mondjuk egy kutya nem tud komolyan ellátni, de mindegy) akkor ne vizsla típusú kutyát válasszatok. A vizslák egyébként is szuper aktívak, lepörög róluk a "sok játék". Valami nyugodtabb, esetleg nagyobb testűt kellene választanotok, aminek kisebb a mozgásigénye. Menhelyen biztos találtok alkalmas kutyát, ha nem ragaszkodtok egy adott fajtához.
2013. aug. 22. 22:41
 20/26 anonim ***** válasza:
78%
Igen, az előző tulajánál rendszeresen szökött, ezért is teszek meg mindent, hogy nálam ne történjen meg. És láss csodát, nem történt meg. De ha ilyen történne sem nyugtatnám magam, hogy megtettem mindent, mert ha ki tudott jutni, akkor nem. Ilyen sötét hozzáállással semmilyen kutyát nem javasolnék, ha vki ennyire balf..sz, az esélytelen. Egy kikúrt pórázt ráraktál volna a kutyára, és mikor mentek ki, megfogod, visszaviszed. Ennyin múlt egy kutya élete. RIP neki, amiért ennyire fogyatékos emberekhez került.
2013. aug. 22. 22:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!