Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Fogzás, rágcsálás?

Fogzás, rágcsálás?

Figyelt kérdés

Öt hónapos kiskutyám most fogzik, ezért még többet rágcsál, olyan dolgokat is, amiket nem kéne (pl. kábel, cipő/cipőfűző, szék lába, kanapé sarka...). A kábeleket leragasztottuk, a cipőket elraktuk, ahogy minden mást is, ami csábító lehet egy kölyöknek, de mit kezdjünk mondjuk a székekkel? Hogyan lehetne megtanítani a kutyusnak, hogy a megrágcsált tárgyak az én tulajdonaim, neki nem szabad piszkálnia őket?

A másik kérdésem pedig az lenne, hogy milyen rágcsákat adhatok egy kölyöknek, mik azok, amik biztosan nem okoznak gondot? Lehet kapni természetes anyagból készült rágójátékokat?

Köszi a válaszokat:)

2013. aug. 21. 13:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

ne játékot vegyél neki, hanem kaját ^^

Malac füll/orr, bikacsök ilyenek sokáig tartanak és jóóóóóval vonzóbbak mint a szék lába. adsz neki napi kettőt amikor nem vagy vele és annyira el fog fáradni a rágásban hogy haza ész mire felkel.

2013. aug. 21. 14:06
 2/11 Imola Ágnes ***** válasza:
A szék lábát nyugodtan kend be erős csípőspaprikával. Attól nem lesz baja, és nem is rágja majd
2013. aug. 21. 14:09
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!:) Bikacsök az van itthon (igaz, nem sok), de akkor veszek malac fület is. Még mi van ilyen dolog, amit megehet a kiskutya?
2013. aug. 21. 14:19
 4/11 anonim ***** válasza:
nekem a malac orr jött még be nagyon. :) de van nyúl fül is meg minden ilyen nézz körrbe ilyen állateldelesnél.
2013. aug. 21. 14:21
 5/11 A kérdező kommentje:
A csípőspaprikás történetet meg még átgondolom, kicsit tartok tőle:) Mennyire rossz az a kutyának?
2013. aug. 21. 14:22
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszi Diesel23!
2013. aug. 21. 14:23
 7/11 Imola Ágnes ***** válasza:
Kérdeztem állatorovstól, azt mondta hogy nem árt, max, ha nagyon nagy mennyiségben eszi akkor hasmenés...de ha bekened az asztal lábát akkora mennyiségtől semmi baja nem lesz:)
2013. aug. 21. 14:25
 8/11 anonim ***** válasza:

Malacfület kicsivel nehezebben emésztik, mint pl a bikacsököt, én a bikacsök-szárított marhabőr-marhaín kombóra esküszöm, de egy szárított marhahús rágóka is beválik. Ha valami bőrös rágcsát veszel, érdemes olyat, amiből nem tud effektíve nagy darabokat lenyelni, mert okozhat problémákat a hasában (volt már sajnos ilyen ügyünk).

Szárított bőrből nekünka premiere márkájú fonott csont jött be (fressnapfokban kaphatóak), nem a bunkósvégű. Nagyon imádja, apportozunk is vele, amíg úgy nem dönt, hogy megeszi, akkor szétszedi kisebb darabokra, és ezeket a vékony bőrszálakat eszi meg, így nincs is esélye egy nagyobb darabnak elakadnia.

Bikacsökkel meg óvatosan, mert el nagy kalóriabomba, nekünk a heti kettő bikacsök már látszódott a súlyán. Érdemes az aznapi kajaadagot is annyival csökkenteni.

2013. aug. 21. 14:38
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszi a hasznos válaszokat, segítséget! Az pedig még mindig érdekelne, hogy a játékok közül nektek mi vált be, mi az, ami nem okozhat gondot a kiskutyának, ha lenyeli egy darabját? Gondolom jobb valami erősebb, vagy természetes anyagból készült, mint egy műanyag, vagy plüss játék.
2013. aug. 22. 12:36
 10/11 anonim ***** válasza:
nekem a kong cuccok jöttek be nagyon. Érdekesek tartósak.. igaz nem természetesek. de nekem még a teniszlabda pusztító kutyám se szedte szét egyiket se
2013. aug. 22. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!