Puli gazdák! Mi a véleményetek erről a fajtáról? Mikor tanácsolt elkezdeni tanítani?
Nekem ugyan nincs pulim, csak tesómnak, de napi szinten találkozom velük. Szerintem egy iszonyatosan jó fajta, biztos nem halok meg úgy, hogy nem lesz egy pulim. :)
Ha rendesen le van mozgatva, foglalkozva van vele, akkor nem lesz ugatós és túl izgága sem.
Nagyon érdekes, de a kutya nem lett külön tanítva, valahogy mindent megtanult magától. Már egész pici kora óta póráz nélkül megy a gazdája után, 100%-ig behívható.
Az enyém most 5 hónapos. Egy nagy hülyeség, hogy állandóan ugat és idegesít. Napi kétszer egy-másfél órát sétálunk, plusz játék és tanítás, szóval nem az a láncrakötős modell van életben. Két kisgyerek is van a családban, őket szereti kergetni, de le lehet állítani, igaz, a gyerekek direkt hergelni szokták. Imád terelni, bokát csipkedni, ezt nem szabad ráhagyni. Kitűnően jelez, ha idegen akar bejönni, máskor nem ugat, csak ha játszik. Nagyon tanulékony, mindent szinte azonnal megért, viszont személy szerint az enyém még mindig küszködik a pórázfegyelemmel és a behívás sem tökéletes még. :) Idegenekkel szemben rettentő bizalmatlan.
Hozzám 9 hetes korában került, azóta nevelem. Következetesség szükséges hozzá és nem árt ha birtokában vagy néhány alapvető kutyás ismeretnek.
Nagyon el vagyok ragadtatva tőle küllemileg is, úgyhogy feltöltök egy kiskori képet: :D
Azonnal tanácsos elkezdeni tanítani, mint minden más kutyafajtát. :) Persze nekik is kell a határozott gazdi, de melyik kutyához nem? Arra figyelj ha szeretnél ilyet, hogy a fajta szerinti igényeit elégítsd ki rendszeresen, akkor kevésbé fog rosszalkodni. :)
Ja, és az hülyeség, hogy megvakul ha mondjuk felkötöd a szeménél a szőrét. Igenis kell az, hogy ha más kutyákkal találkozik, akkor lássák egymás szemét. Mert pl. ha balhéznának, akkor mélyen egymás szemébe néznek. Bár erre inkább ne kerüljön sor, de a lényeg, hogy ilyenkor jobb, ha fel van kötve a haja. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!