Csomó helyen főleg faluban azt látom, hogy kinti kutyákkal csak annyit foglalkoznak amíg odaadják neki az ételt és mégis elvan a kutya magában egész nap.
Aki házban tartja és dolgozol napi 8 órát vagy néha még többet is az hogy oldja meg? Elvan a kutya bent? Mit szokott csinálni?
2013. aug. 20. 11:09
1/6 anonim válasza:
Ha el is van, tuti kínlódik. Neked milyen lenne napi egyszer max kétszer pisilni?
2013. aug. 20. 11:18
2/6 anonim válasza:
Mi kertesben lakunk, de a kutyák benn alszanak. Ha pl. elmegyünk itthonról és még hideg is van kinn, akkor benn vannak. A felnőtt kutyám elvan 12 órát is benn, a kicsit meg még nem hagytunk egyedül ilyen sokáig, tehát róla nem tudok nyilatkozni. Mivel nem dolgozom, így megtehetjük, hogy nem hagyjuk magukra őket túl sokáig, de ha dolgoznék, akkor valószínűleg építenénk kennelt és ott lennének, míg távol vagyunk. Inkább, mint hogy benn legyenek mondjuk egész nap.
Akik panelban laknak, nos, nem tudom hogy oldják ezt meg, de ha én ott laknék nem valószínű,hogy tartanék kutyát, vagy csak úgy, ha magammal vihetném a munkahelyemre.
2013. aug. 20. 11:38
3/6 anonim válasza:
2es vagyok. Amúgy napi 1-2 séta van, attól függ milyen a kedvünk, milyen az idő. Különösebb foglalkozás nincs, bár a kicsinek indul a képzés lassan. Itthon szoktunk játszani, de nem minden nap, terepen is játszunk, illetve szaladgálnak. Ha tudjuk visszük őket úszni, meg ahová csak lehet.
2013. aug. 20. 11:41
4/6 anonim válasza:
Ha otthon vagy a kutyával, akkor is beszélgetni kell vele, megsimogatni, játszani vele. Plusz a séta, etetés, meg szabadtéri kutyaprogramok (labdázás, frizbizés).
Munkaidő alatt a kutya elvan a lakásban. Ha hazaérsz, első dolgod legyen levinni, hogy elvégezze a dolgát, meg sokat vidd parkba hosszabb időre.
2013. aug. 20. 11:56
5/6 Szilvi & Argos válasza:
Kertes ház. Kutyám kinti-benti: éjjel bent szokott aludni és nappal is sokat van bent, KIVÉVE nyáron...ekkor szinte be sem akar jönni, a homokban döglik :)
Általában 2-szer sétál, összesen bő 3 órát. Ebben a kánikulában a reggeli séta általában az utcában eü-i volt és este mentünk úszni.
Sétán van játék, tréning, tanulás, frisbee, úszás és bandázás.
Itthon kis dögönyözés, vacsi előtt gyakorlás és kész.
Napi 3 óra a minimum foglalkozás...
2013. aug. 20. 14:48
6/6 anonim válasza:
Másfél hónapja van újra kutyám. Viszont lakásban ezelőtt még sosem tartottam, így aggódom néha ,hogy jól érzi-e magát. Már lassan beáll a napi rutin arra ,hogy reggel kap enni, aztán egy rövidebb ( fél órás ) eü séta. Én 6-ra járok dolgozni, így a reggeli sétára a férjem viszi le. Egy körül hazaérek ( a férjem 10-re jár így nincs is sokat egyedül. Sőt általában hétköznap van szabadnapom, így ezt a pár órás egyedüllétet csak heti 3szor kell kibírnia.) 14körül szoktunk lemenni ( de szerintem átállok arra ,hogy amint hazaérek lemegyünk )és másfél óra séta,játék, behívás gyakorlás nyugodt helyen, más kutyákkal játék. Aztán 18kor kap vacsorát ( még fiatal,így kétszer kap), majd hét körül le egy újabb másfél órás sétára. Ha én szabadnapos vagyok akkor a reggeli séta is másfél óra körül van. Nagy melegben nincs kedve sokat lent lenni így olyankor rövidebb. Tehát kb fél kilenc/kilenc körül érünk haza. Az elején levittük rövid sétára 22kor is, de mostanában ilyenkor már elalszik és úgy látom nem igényli és nem is pisil be este ( szólni tud már ha kell neki ) A lakásban kap simogatást, beszélek hozzá, tanítgatom, szeretgetem. Konkrétan amióta megvan gép elé is alig ültem le..de azért hagyom ,hogy el legyen magában is kicsit, ha pihengetni van kedve.:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!