Mini bolognese bichon tartók! Volt már vemhes a kutyátok? Mit kell erről tudnom?
Szeretnénk ha a kutyusunk vemhes lenne, de azért kicsit félünk a komplikációktól mivel nagyon kicsi a kutyánk, alig üti meg a 2kg-ot. Azoktól kérdezném akiknek van ilyen MINI bolognese-e vemhes, hogy nálatok minden simán ment? Mit kell feltétlenül tudnom? Mennyiben tér el ez a nagyobb testű kutyák ellésétől? Ez lenne az első vemhessége. Mennyi az esélye, hogy a kölykök egészségesek lesznek?
Köszönöm a válaszokat!:)
Az állatorvosod nagyon jól tudja,hogy egy ennyire kicsi,eleve szaporított kutya vemhességéből és elléséből ő is jó pénzt fog szakítani tőletek,mivel biztos hogy nem lesz problémamentes.Nem a kutyának akar jót,hanem a pénztárcájának.
Gyakorlatilag ennyire tönkretett(lásd mininek hazudott,szaporított 2 kilós szuka)kutyától egészséges kiskutyák valószínűleg nem születnek.
Oké, mindent végigolvastam de látom, nektek nem sikerült felfogni amit mondtam: CSAK TÁJÉKOZÓDOK. Kifejtsem ez mit jelent? Azt, hogy még nem döntöttem arról, hogy legyenek-e a kölykök, mivel nem tudom/tudtam, hogy ez mivel járhat. Szeretem a kutyámat mindennél jobban, és kíváncsi lennék, hogy közületek ki az az egy-két ember aki végigcsinálná azt, amit én a saját kutyámmal? Ugyan is, igazatok van, belátom, hogy ő már túl van tenyésztve, volt műtétje, könnycsatorna mosása, allergiás sok mindenre, de meg se fordult a fejemben, hogy elpasszoljam vagy ne adj Isten, még rosszabb. Nem, végig mellette voltam és kifizettem azt a baromi sok pénzt érte.
És akkor még egyszer elmondanám: még NEM döntöttem semmiről, csak TÁJÉKOZÓDOM. Ha nem szeretném a kutyámat, vajon megkérdeztem volna, hogy mennyire veszélyes ez a számára?? És igen, vonz a tudat, hogy legyenek kiskutyák a lakásban, olyan kis édesek mint az enyém, de nem kockáztatnám az életét.
Szóval, miután jó páran leugattatok és egyetlen ember se volt aki figyelmesen elolvasva a 'Csak tájékozódom' részt egy kevésbé paraszt megfogalmazásban közölte volna velem a szitut, köszönöm, több prédikációt nem kérek.
Mini bolognese nincs!
Mivel kisebb, a standardnak nem megfelelő, így igen kiváncsi lennék rá, hogy milyen versenyt nyert a kutyád!
Továbbá az is érdekelne, hogy mi az öröklésmenete annak, hogy játékos egy kutya. A szomszédunkban is van egy tucatkeverék, okos is, játékos is, imádja a gyerekeimet, mégsem jut eszébe senkinek sem szaporítani.
Igen, valóban sokan nyomulnak a túl kicsi kutyákra. De azt tudnod kell, hogy minél kisebb, annál "selejtebb", több betegségre, testi és mentális deformitásra hajlamosak-
Ige, egy csivava kisebb, de egy normális tenyésztő tudod hogyan bánik velük? hogy mi emberanyák nem kapunk olyan orvosi felügyeletet, mint ők!
"Ez lenne az első vemhessége." - És lehet, hogy az utolsó is!
Erre az orvosra meg nem találok szavakat! Nem érdemes hozzá vinnetek többet a kutyust, mert:
1. ő is tudja, hogy a szukának NEM kell ellenie a boldog élethez - a dologból csak pénzt lát, és mint ebből úgy másból is csak a lehúzás fogja hajtani
2. fogalma sincs a dolgokról, amiket már sok-sok éve hangoztat mindenki - kontár, nem is praktizálhatna
Ja,ha neked csak az érzés hiányzik,hogy kiskutyák szaladgáljanak a lakásban,akkor menj fel a facebook-ra jelölj be 2 álatvédő szervezetet,nézd meg az oldalukat és vegyél magadhoz a 500 kidobott NAPOS kutyaalomból EGY ALMOT,és neveld fel őket tisztességesen.Akkor a kutyádat sem kell feldarabolnod és segítesz is egy alom kölykön és még a szíved vágya is teljesül az ugráló kutyákkal kapcsolatban a lakásban.Ha ez megtörtént,akkor majd megjegyzed,hogy nagyon nagy időbe energiába és pénzbe kerül 4-5-6-7 (lehet több is) kiskutya felnevelése...
A kidobott kölyök kutyákat komolyan mondtam...tudod te hány ilyen hirdetés van naponta több is....van amelyik még fajtatiszta is,de nem kell senkinek....és nem HÓNAPOS kutyák,ami egyeseknek már "öreg" hanem pár napos kicsik,még van ahol a szemük se nyílt ki...
Én végigcsináltam sokkal többet is a szaporított kutyámmal.Öröklött szívprobléma,légcsőszűkület.A gyomra olyan szinten van tönkretéve,hogy egész életében fokozottan vigyázni kell az etetésével,mert gyomorcsavarodásra fokozottan hajlamos és nagyon sokszor van rosszul kaja után.
Mellé még idegrendszeri problémás,pánikbeteg volt,most "csak"nagyon erősen domináns még speciális rehabilitációs foglalkozások után is.Az idegproblémái miatt fiatalon műanyagot rágott és evett meg folyton,műtéten is átesett emiatt.
Annyiba került az,hogy most 5 évesen életben van,hogy ráment az eladott tanyám ára.
Úgyhogy a s.ggemet is földhöz vertem volna örömömben,ha csak egy kis allergia meg szemprobléma van.
Így jár az,aki szaporítótól vesz kutyát.
Megtennéd,hogy elmondod,miért szeretnél kiskutyákat?Már azon kívül,hogy aranyosak.
Csak tájékoztatlak minden lecseszés nélkül hogy tisztába legyél a tényekkel:
A kutyád eleve szaporított, ezért van annyi baja.
Az hogy te ezt gyógyítani akarod dicséretes.
Te tovább szaporítód, ergó ebből olyan kiskutyák jöhetnek elő amik sokkalta betegebbek lesznek az anyjuknál, apjuknál mert a kutyáknál ezek a dolgok egyből kijönnek.
Ha egyáltalán eljutunk odáig, mert annak is komoly esélye van hogy császározni kell, mert ellenkező esetben belepusztulna a kutya a szülésbe.
Tegyük fel hogy a kutyád normál körülmények között él még 10 évet. Ha te most le elleted akkor komoly esélye van hogy elveszel 1 évet az életéből akár.
Ha komplikáció van, akkor bele is halhat, elvettél 10 évet a szeretett kutya életéből, a hülyeséged miatt, tükörbe hogy tudnál ez után nézni?
Egyébként milyen versenyt nyert?
Valószínűleg nincs törzskönyve, és megnézném én azt a versenyt ahol ilyen "mini" NYERHET.
A belső tulajdonságok egy kutyánál nem igen öröklődnek direktbe.
A tenyésztő ahonnan elhoztam a kutyámat is azt mondta így utólag hogy belső tulajdonságaiban nem igen hasonlítanak egymásra, azon kívül hogy fajtajelleg dolgaik azonosak.
Elmondása szerint az anyja pl domináns és távolság tartó, míg az enyém meg kifejezetten bújós, puszi osztó és nem tud meglenni emberek nélkül.
Nem Te vagy az első és nem is az utolsó aki ilyen kérdéseket tesz fel, és ha kell ezredjére is leírjuk hogy ha szeretnél még sokáig együtt lenni a kutyáddal, akkor ne veszélyeztesd.
14.kommentelő: Képzeld el, volt hogy egyik kutyánk 12 kölyköt hozott a világra [mikor őt befogadtuk az utcáról, már vemhes volt] és mindegyiket tisztességesen nevelgettük és gazdához juttattuk. Utána megint lett 9 kölyke, őket ugyan így felneveltük. És mielőtt jönnének a 'miért nem ivartalanítottátok?' kommentek: azért mert akkor éppen nem volt rá pénzünk, de az ivartalanítás később megtörtént.
15.kommentelő: igen, értem és nem hiába írtam, hogy 'ki az az EGY-KÉT ember aki végigcsinálná', mivel szerintem nem sok ilyen van. De amiket felsoroltam az nem minden. Nálunk is csak speciális tápot kaphat és hidd el, az allergia sem egy kellemes dolog [jó példa erre az embereknél a méhcsípésre adott reakció, ami halállal is végződhet.]
16.kommentelő: köszönöm, hogy végre valaki normálisan elmondta amit kellett, de azért elmondanám, hogy nem AKARTAM szaporítani, csupán az állatorvos ötletén felbuzdulva utána jártam a dolgoknak. És rendben, megértettem, hogy nem lehetnek kölykei.
És szépségversenyt nyert a kistestű kategóriában. Nem hivatalos verseny volt, hanem egy rendezvényen nyerte az érmet meg az ajándékokat, de én akkor is büszke vagyok rá.
És akkor elismétlem: MEGÉRTETTEM, hogy nem lehetnek kölykei, köszönöm szépen, több kioktatás nem kell. Tájékozódtam és most már tudom, hogy veszélyes lenne.
Még amellett azt ajánlanám,mielőbb válts állatorvost.
Biztos találsz olyat,aki nem a pénzt,hanem a kutya érdekét tartja szem előtt.
Nem kioktatásból (szóval tényleg ne vedd annak) de az ilyen mezei rendezvények nem igazán érnek sokat!
Az egyik ismerősöm a törzskönyves kutyájával nevezett a városban minden szeptemberben megrendezett kutyás rendezvényen,egy kutyaszépség versenyen(kíváncsiságból amúgy :D) Törzskönyv meg ilyenek ugye nem kellettek ide. A kutyáját ugyan úgy kicsinosította amikor rendes kiállításokra járnak.A kutyája még helyezést sem ért,hol ott a mezőnyben legalább az első 3 kutyában benne kellett volna lennie.Nem akarnám azt a kutyát megbántani aki nyerte,de egyáltalán nem volt szép,voltak nála sokkal szebbek is.Szóval nem is értem miért nyerte meg.Az ismerősöm kutyája pedig többször volt 2.-3. helyezett,hogy pontosan milyen kiállításokon azt nem tudom lehet CACIB,fogalmam sincs...
A lényeg,hogy ezek a mezei rendezvények amin ti is voltatok egyáltalán nem bizonyítanak semmit.
Jó részt az ilyenek szavazás alapján vannak és nem értenek a kutyákhoz.Nem szépség versenyt nyert hanem cukiság versenyt,mert itt arra mennek.
Hidd el tudom,mert minden évben elmegyek erre a rendezvényre sok más program miatt is,de mindig megnézem az ilyen szépség versenyeket.
Mutatsz a kutyidról egy képet?:)
mehet privátba is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!