Miért különlegesebb és drágább a hátán fehér sávos fajtatiszta husky?
Egyik ismerősömnél nemrégen születtek kiskutyák, és lett náluk 3 ilyen vastag fehér sávos kölyök. Több tenyésztő is felhívta őket, (20000Ft-ért hirdették a kiskutyákat), hogy ők átvennék az almot a sávos kölykök miatt eladásra, a rendesebbek pedig figyelmeztették őket, hogy milyen értéket tartanak a kezükben.
Én próbálom őket meggyőzni (a gazdikat), hogy ezért ne dupla áron hirdessék meg a sávos kutyákat, mert a szaporított kölykök éppen hogy elmennek, gyakorlatilag ez a sáv semmit nem változtat azon, hogy nincs törzskönyvük.
Miért különleges szőrtípus ez? Próbáltam keresni, de semmi erre utalót nem találok.
Egyszerűen azért drágább és különleges, mert ritka :).
Nagyon helyesen tetted, hogy mondtad nekik, hiába sávosok, a szaporított, törzskönyv nélküli kutya értékén ez nem változtat. Mivel nincs törzskönyvük (gondolom a szülők sem azok), így tenyésztésbe sem lehet őket vonni.
A szüleik törzskönyvesek, és tudtommal nem is "akárhonnan" valók...
Tényleg ennyire ritka lenne? Nemrég beszéltem a gazdival, és mondta, hogy hívta egy tenyésztő, aki elvinné a sávosokat 50000Ft/db áron, hogy aztán tkv-vel továbbadná... Ráadásul ugye itt 3 is van.
A gazdik ezen nem akarnak nyerészkedni, csak furcsa, hogy ennyire megbolygatta a "tenyésztők világát" ez a "mezei" alom emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!