Mit gondoltok erről? (lent)
Ez egy nagyon komoly problémá. Sajnos az emberi butaság miatt fordult ilyen komolyra a helyzet. Igazából nincs tökéletes megoldás.
1.) ha elaltatják, gázzal megölika kutyákat az állatkinzás a szememben (és szerintem másoknál is).
2.)komoly adókat fizetették azokkal akiknek ivaros kutyájuk van. Hobbi célra nem engedélyeznék tenyésztést. (itt azt értem, hogy családi kutyának). Családi kutyának kizárólag menhelyes kutyát engedélyeznék. Az állatvédők csak jót akarnak. De nagy részük nem élnek abban a környezetben, így nem is "érthetik meg" milyen érzés rettegésben élni.
3.)viszont ha abba belegondolok, hogy egy kiéhezett falka rátámad...szörnyű :S
Ördögi kör ez, amiből sjanos csak nehezen lehet kimászni. De ahogy ismerjük az európai mentelitást, ezt is eltusolják majd....
"Hobbi célra nem engedélyeznék tenyésztést. (itt azt értem, hogy családi kutyának). Családi kutyának kizárólag menhelyes kutyát engedélyeznék. "
Már ne is haragudj, de ha egy tenyésztő elad egy kölyköt hobbi célra (nem továbbszaporításra), azzal mi a problémád? Nyilván nem lesz minden alom minden kölykéből kiváló kiállítási vagy munkakutya. Ráadásul a legtöbb ember családi kutyának akar kutyát.
Ugyanakkor aki felelősségteljesen tart kutyát, annak miért kellene ivartalanítania? Nyilván nem fog elszökni, mert tesznek róla.
Elegem van már abból, hogy mindenki ivartalanítson, aki nem tenyészt. Én se tenyésztek, mégsem akarok ivartalaníttatni.
Ebben az országban is az a legnagyobb baj, a szaporítók mellett, hogy minden kutyát meg akarnak menteni. Pl. "jajj Bundikának van 8 kölyke, abból 5 nem akar enni, mit csináljak?" vagy "kidobott pár napos kölyköket találtunk, befogadót keresünk nekik, akik etetik őket, stb" Persze, én is ember vagyok és sajnálom őket, de nem kellene minden kutyát "megmenteni", így is tele van minden menhely és minden település.
Tenyésztő is adhat ivartalanítási kötelezettséggel el kölyköt. Különben meg tényleg, mit csináljon a hobbi minőségű kölykökkel?
Továbbá én 23 éve tartok szuka kutyát ivarosan. Eddig egyiket sem csinálta fel senki. Nem mindegy, ki és hogyan tartja őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!