Veszett állat? (kinek volt már? )
Kinek volt már veszett állata?
A faj mindegy.Az érdekelne,hogy hogy cselekedtek,harapott-e meg vkit,hogy jelentkeztek nála a tünetek,és hogy kutya mcska stb. volt-e.És h ez mikor volt.Azt tudom h egy ideje Magyarországon nincs veszett állat,mert tesznek ellne,csak külföldről járnak át pl. a rókák.
Semmi konkrét alap,csak érdekel,kíváncsi vagyok.
Veszett gyanus állat volt.
Macska.
Megharapta a kisfiamat.
Majd két nappal rá elpusztult.
A macska.
Elösször azt hittem elkapott valami fertőzést a gyerektől.
Aztán félni kezdtem.
Mi van ha veszett volt?
Igy elvittem a hullát bevizsgáltatni.
Azt mondták ha veszett azonnal megy a távirat mi a teendő.
Ha nem megy távirat hét végefele érdeklődhetek.
De még aznap este felhivtak:
Gond van, amit beküldtem az nem macska.
Azt mondtál leginkább valami vacsorafélére hasonlít.
Erre én:
- Jaj az nem vacsora, az az ebédem. Oszekeverhettem a két szatyrot.
Erre ők:
- Semmi baj, betettük a hűtőbe, vigyem a macskát s kicserélik
Erre én:
- Az sajnos nem fog menni, én ugyanis azóta már megebédeltem...
Őznél csak annyi,hogy szelíd volt,bejött fényes nappal a város főterére.Épp a helyi állatkórházban voltunk gyakorlaton,oda behozta valaki.Pár nap múlva elpusztult(azt hiszem,rá 2.napra)és boncolással igazolták a veszettséget,mi meg kaptuk az oltást.De ez már nagyon rég volt.
Tehénnél a tüneteket megnézheted filmen is.A youtube-on beírod a keresőbe,hogy "rabid cow"és filmen is láthatod.
Nekem nem volt ilyennel élményem, még elég régen régen láttam veszett kutyát.
Szerencsére Magyarországon már már nem nagyon fordul elő a veszettség, még falun sem, a rókák köreiben sikeresen megakadályozták a veszettséget, így azok már nem nagyon terjesztik, a kutyáknál pedig az, hogy valamelyik veszett, annak nagyon kicsi az esélye...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!