Szerintetek lehet egy ideggyenge, agresszív kutyából is normális kutyát varázsolni?
Persze,nem látjuk az adott kutyát meg semmi egyéb nincs,de a kérdésben még csak az sem hangzott el,hogy VAN KONKRÉT KUTYA...egy elméleti kérdés,ami egy ideggyenge agresszív kutyáról szól.
A kiskutyám ebbe pedig pont beleillett sajnos.Saját tapasztalat,semmi több.Nyilván van olyan kutya,aki jobban kezelhető,vagy nem is agresszív,csak domináns..stb.Csak a kérdés nem erről szólt,szerintem :)
hát én akumival értek egyet. rengeteg az olyan kutya amelyikre azonnal rávágják hogy ideggyenge meg agresszív meg tudom is én mi. holott nem kell nekik több mint egy normális élet, megfelelő vezetővel.
ne keverjük össze azzal sem pl. amikor valaki erején felül vállal egy bizonyos típusú kutyát ami esetleg a tetejében magas energiaszintű, ne adj isten domináns. ezek a kutyák pl.-ahogy akumi is írta- látszólag ideggyenge agresszív állatoknak tűnhetnek holott csak a nem levezetett frusztráció okozza nem más.
mellesleg ha már ennyire kitört a "vita" engem nagyon érdekelne hogy a kedves kérdező milyen jelek/tünetek alapján könyvelte el a kutyáját ilyennek. esetleg milyen elmélet alapján született meg ez a kérdés...
nah jó. egyszer felírt ide valaki hogy a kutyája agresszív ideggyenge, nem lehet vele mit kezdeni el kéne altatni. szinte mindenki azonnal rávágta hogy hát igen, menthetetlen a kutya. néhányan kicsit elkezdtünk kérdezősködni és kiderült hogy valójában a kutyának a gazdája nem volt megfelelő vezére, sőt még csak lemozgatni sem igen mozgatta. ha csak a kérdésre válaszolt volna mindenki akkor az a kutya már rég nem élne.
szoval, ne haragudjatok de megintcsak megértem akumi válaszát. nagyon sokszor nem jól teszik fel a kérdést. ráadásul azért sem mert nem is tudják milyen valódi ok áll a háttérben.
de szerintem a legjobb az lenne ha a kérdező egészítené ki a dolgot mert így sajnos tényleg csak vita van belőle.
Biztos nem minden esetben, de lehet. Nézz csak meg egy kutyával/emberrel szemben agressziót mutatott kutyát, amit már rehabilitáltak.
Az más kérdés, hogy konkrétumok nélkül nehéz értelmes választ adni. Kérdező, esetleg kiegészítenéd a kérdésedet? Nem mindegy, hogy mondjuk szaporítás miatt esetleg eleve labilis idegrendszerű kutyáról beszélünk vagy olyanról, ami rendben volt, csak félrenevelték, nem elégítették ki az igényeit, stb. Nem mindegy, hogy az agresszív viselkedésére milyen reakciókat kapott (pl. el akarnak kapni, harapok, elengednek --> újra harapni fogok, mert bejött), hogy utcán élt/családban/egyéb és pláne nem, hogy milyen kezekbe kerül, akik próbálnak segíteni rajta. Például egy jószándéból babusgató gazdi tutira ront a helyzeten.
Egyébként nagy különbség van abban, hogy mennyit tesznek meg egy-egy ilyen kutyáért. Nem mindegy, hogy rögtön elaltatják, mert odakapott egyszer vagy tényleg komoly terápiába kezdenek (már vannak olyan komplex technikák is, amik a nevelésen túl a táplálkozástól kezdve mindent számba vesznek).
Olyan szerintem nem igazán létezik, hogy semmit sem lehet kezdeni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!