Szerintetek lehet egy ideggyenge, agresszív kutyából is normális kutyát varázsolni?
Varázsolni semmiképp.Hozzáértő gazda mellett élhet teljes életet.
Nekem az első kutyáim egyike a kutyázásom elején egy ideggyenge agyonszaporított agresszív amstaff volt.Hát 1 éves folyamatos rehab mellett is,kizárólag felügyelettel lehetett együtt tartani más állattal.Ellenben emberrel tünemény volt.
Végül egy kutyakiképző magához vette,mert sokkal jobb feltételeket tudott neki biztosítani egyedüli kutyaként,mint én sok kutyásan.
Ha kezdő vagy,nagyon nehéz lesz és a kutya élete végéig "készenlétben" kell lenned.Valószínű boldogabb lenne egy rutinos,hozzáértő személlyel,akinek van ilyen téren tapasztalata.Persze,meg kell próbálnod,hogy elbírsz-e a feladattal,de a legtöbben még a rehab félideje előtt feladják és bedugják a gyepire,ha nincs aki magához venné...
Ehhez látni kéne a kutyát, illetve együtt élni vele néhány hétig, hogy ezt meg lehessen válaszolni.
Az nem valószínű, hogy semmit nem lehet vele kezdeni.
De az elképzelhető, hogy csak a megfelelő életvitelű, szemléletű, és szaktudású gazda mellett tud normális életet élni.
Szóval a hozzáértő segítség a súlyos esetekben legalább annyira ráfér a gazdia is, mint a kutyára, mert egy ilyen problémás kutyával nem lehet átlagosan bánni.
És ez egész életében elkíséri.
3-as vagyok,nem riogatásnak írtam,persze az is lehet,hogy nem is ideggyenge meg nem is agresszív,de a kérdésben egy agresszív ideggyenge kutya szerepelt.Tehát nem értem,miért kellene egy "lehet,hogy nem is az meg nem is ez" variációra válaszolni.Főleg,hogy a kérdés tök általános,még az sem derült ki,hogy a kérdezőnek van-e egyáltalán kutyája.
Nyilván nem etalon a volt kutyám,csupán egy példa,hogy LEHET normális élete,valóban hozzáértő személlyel és főleg egyedüli kutyaként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!