Ezt hogyan küszöböljem ki? Hogy gyakoroljunk?
Figyelt kérdés
Van egy 5 hónapos kutyánk. Viszonylag nehezen, de megatnítottam laza pórázon láb mellett jönni. Ha egyedül viszem, nagyrészt szépen jön, ha mondom, hogy lábhoz, hátranéz, beigazodik, vagy ha izgatott, várunk és aztán megint szépen jön. VISZONT, ha nem csak én vagyok ott, hanem a család többi tagja is (vagy akár csak egy), akkor teljesen kezelhetetlenné válik, húz, mint a mozdony. Ha megelőznek a többiek, még "pánikba" is esik. Hogyan gyakoroljak vele, hogy ilyen helyzetekben is nyugodt maradjon és szépen jöjjön? Szorgalmasan gyakorolok vele kettesben, de szeretném már a többiekkel együtt is sétáltatni. Köszönök minden segítséget!2013. aug. 11. 14:42
1/9 anonim válasza:
Nem tudom milyen módszert alkalmaztál egyedül, de folytasd azt, amikor ott van a család is.
Én személy szerint a fordulásos módszerre teszem a voksom.
2/9 anonim válasza:
Még csak 5 hónapos! Ilyenkor még nem is szabadna tőle megkövetelni azt, hogy feszesen láb mellett haladjon...
3/9 A kérdező kommentje:
Igen, megfordulással gyakoroltunk, de ha ilyenkor megfordulok, nyüszít, sivalkodik és úgy kell húzni, mert fél h a többiektől lemaradunk. :/
2013. aug. 11. 15:50
4/9 anonim válasza:
Persze, meg kell vàrni, amìg elhùzza az embert...
Tiltsd neki a hisztit ilyenkor, pròbàld felvenni a figyelmét és ha ràd néz, mehet a dicséret (ha klikkereztek, akkor klikk-kaja).
5/9 A kérdező kommentje:
Tehát ha húz, forduljak sarkon, és menjek az ellenkező irányba (húzzam magam után), miközben tiltom a hisztijét?? (A szimpla megállás nem szokott bejönni.) Minél távolabb kerülünk a csapattól, annál hisztisebb, visszafordulni pedig nem tudok, mert nem akarok engedni a balhéjának... :)
2013. aug. 11. 16:51
6/9 anonim válasza:
Igen! Hùz=megfordulsz, tiltàs és/vagy figyelem felvétele, majd iràny vissza. Kezdetben 1 emberrel gyakoroljatok, ha van olyan a csalàdban, akihez kevésbé kötődik, akkor vele!
7/9 A kérdező kommentje:
Rendben, nagyon szépen köszönöm! Ment a pacsi. :)
2013. aug. 11. 17:21
8/9 anonim válasza:
Ez általában olyankor van, amikor a család többi tagja izgatottságot jelképez a kutyának, azaz akárhányszor meglátják, simisimi, jajdecuki, ugrálj csak fel, jajdearanyos, majdmegeszlek, szóval a kutya megszokja, hogy náluk mindig be kell pörögni, mert annak örülnek, ezért ha megjelennek, elszáll az agya és pörög. Ha kicsit visszafogják magukat, odafigyelnek a saját viselkedésükre, meg fog javulni a kutya is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!