Hogy küszöböljem ki vágtánál a nagyon erős "huppogást"?
Gondolom combbal kellene rászoritani, nem? Elég satnya vagyok combilag, valami erősitő gyakorlat kellne, jól gondolom?
Csak nemrég óta vagyok terepen, a vágtát is most próbálgatom, de annyira csapodóm a nyeregbe, hogy az már szerintem nem jó szegény lónak sem...
Oh, atya gatya :) Azt hiszem vissza kérem magam futószárra, mert ezt úgy nem merem próbálgatni, hogy szabadon van a ló.
A szár valahogy biztonság érzést ad, meg aztán az oktató is jobban rálát a hibákra.
Pont azt akartam javasolni, h menj 1-2-t futószáron. Az iskola, vagy a könnyített ülésnél huppogsz?
Az iskolánál lazítsd el a csípőd, de tartsd meg a hátad.
A könnyítettnél előre a csípő, a váll hátrébb mint ahogy először kényelmesnek érzed, és a térdek lazán rugóznak.
Nekem ugyanez volt a problémám, mikor elkezdtem vágtatni, de egy idő után már nagyon lazán fogsz ülni, és egyáltalán nem fogsz huppogni, ez olyan, mikor könnyűügetni vagy tanügetni tanulsz, először mindenki huppog, de aztán megszokod:)
Persze nem ez a legjobb módszer, én azt tanácsolom, hogy próbálj meg mélyebben beleülni a nyeregbe, vidd minél lejjebb a súlypontod, a sarkad minél jobban nyomd le, mert ha a sarkad lent van, akkor a térded sokkal jobban "rugózik". Igaza van a nemtommelyik előttem szólónak, ha görcsölsz, és feszesen próbálod megtartani a derekad, csak még jobban pattogsz. Engedd el magad, hagyd, hogy vigye a derekad, de közben próbálj meg lent maradni. Na, ez jó sok tanács volt:D De ha elsőre akármivel próbálkozol, nem megy, ne ijedj be, mert nekem ugyanez volt, csak pár héttel/hónappal később voltam képes hosszabb ideig lent maradni a nyeregben :DDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!