A kutyám eléggé szaporán veszi a levegőt. Ez mire utalhat? (bővebben lent)
Ebben a nagy melegben kezdődött. Az első hőhullám alkalmával is a végére csinálta, és most, a legutóbbi nagy hőség végére is újra elkezdte. Még ma is így veszi a levegőt néha.
A következő történik: szaporán veszi a levegőt, zihál, mintha nagyon sokat futott volna. Majd mintha fel akarna öklendezni valamit. Aztán utána újra zihál. Nem csinálja egész nap. Más tünetet nem tapasztalok. Az elején mintha kicsit kedvetlenebb lett volna (lehet, hogy csak beképzelem, amúgy is kis lustaság), de semmi különös.
Mitől lehet? Állatorvos elintézte azzal, hogy majd elmúlik. Most 12 éves, ha ez számít valamit. Szerintetek?
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
kistestű? Mert akkor az a köhögés minden bizonnyal légcső szűkület.
Egyébként az enyém is lihegett ma, nem is értem, hiszen ma egyáltalán nem volt meleg :S
Mára a ziháló légzés enyhült, és nem is öklendezik. Se most mást vettem észre rajta. Mintha a hátsó lábaival kicsit nehezen tartaná magát, olyan, mint amikor le van fáradva. Ezt is okozhatta a nagy hőség?
Étvágya van, inni is iszik. Hívtam az állatorvost, holnap reggel megint kijön, megnézni szegényt.
Mostanra a kutyusom szerencsére jobban van, a zihálásnak semmi nyoma, a fáradtságnak sincs (már amennyire, mert említettem, hogy alapból lusta egy kutya), szóval kicsit megnyugodtam. Ezek szerint tényleg a nagy meleg zavarhatta meg szegényt.
Köszönöm szépen a segítségeteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!