Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehetne még edzett kutyám?...

Lehetne még edzett kutyám? Bővebben lennt találhatod. Jó válaszért zöldpacsi

Figyelt kérdés
Van egy bernáthegyim és egy labradorom, mind kettő 4éves együtt nőttek fel, de nem velem :/ nem rég hozták el őket hozzám mert a régi gazdik kiköltöztek külföldre. A labi még játékos de a bernáthegyi elég lusti de kitartó (ahogy elnézem keveset volt velül foglalkozva itt kaptak elsőnek nyakörvet, porázt, de amugy kajának a legdrágább tápot és minőségben is legjobbat kapták). Szóval napi futással kitudnám őket pofozni? Erős ebekeket tudnék belőlük faragni? A vezényszavakat tudják állítólag nem voltak tanítva sose. Csak lightosan játszottak velük...
2013. aug. 10. 14:52
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Minden mozgatással edzettebbé lehet tenni a kutyát. Arra figyelj, egy bernáthegyinek lényegesen más a mozgásigénye, mint egy labradornak.
2013. aug. 10. 14:55
 2/6 anonim ***** válasza:
tuti.
2013. aug. 10. 14:55
 3/6 anonim ***** válasza:
Még lehet bármi belőlük. Viszont a bernáthegyi lassabb, komótosabb, vele lassabb iramot kell diktálni, vele lehetne egy könnyű erdei vagy mezei séta, néha szaladgálás, hogy ne csak fusson és fusson. Kicsi pihenés, megint mozgás, és egyebek. A labrador már másabb, vele lehet jobban nyomatni, persze ha hozzá szokott a szervezete, meg mindene. Vele megpróbálnám a kerékpározást, de úgy, hogyha szabadon engedhető, azaz követ, akkor póráz nélkül engedném, olyan helyen ahol nincsen forgalom, mezei utakon, szántóföldek környékén. Így maga osztja be az erejét, ő tudja hogy mikor kapcsol gyorsabb tempóra, stb. A lényeg hogy fokozatosan kell emelni a távot nekik, és szép eredmény fog születni.
2013. aug. 10. 15:04
 4/6 A kérdező kommentje:
NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM AZ ÉRTELMES VÁLASZOKAT :) A BERNÁTHEGYIVEL ÉN SZOKTAM MENNI, MIKOR FUT ÉN IS ÉS Ő IRÁNYIT Ő ÉRZI MI A JÓ NEKI, PÁROM PEDIG SPRINTEL A DOBERMANNAL MEG A LABRADORRAL (MIKOR LABI ELFÁRAD LEPASSZOLJA NEKEM ÉS 2KUTYUVAL SÉTÁLOK NÉHA MEGÁLLUNK MEGITATJUK ŐKET) DOBIVAL SZOKOTT PÁROM VÉGIG FUTNI MERT Ő MÉG CSAK FÉLÉVES ÉS NAGYON NAGY A MOZGÁSIGÉNYE :) KÖSZÖNÖM MÉGEGYSZER:)
2013. aug. 10. 15:27
 5/6 anonim ***** válasza:
a féléves dobit kicsit kímélni kellene, mert még növésben van az ízületei nem 100%-osak még. Főleg ne aszfalton
2013. aug. 10. 15:46
 6/6 A kérdező kommentje:
Elirtam 9hónapos a dobi földuton, tanyán élünk :)
2013. aug. 10. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!