Lehetne még edzett kutyám? Bővebben lennt találhatod. Jó válaszért zöldpacsi
Figyelt kérdés
Van egy bernáthegyim és egy labradorom, mind kettő 4éves együtt nőttek fel, de nem velem :/ nem rég hozták el őket hozzám mert a régi gazdik kiköltöztek külföldre. A labi még játékos de a bernáthegyi elég lusti de kitartó (ahogy elnézem keveset volt velül foglalkozva itt kaptak elsőnek nyakörvet, porázt, de amugy kajának a legdrágább tápot és minőségben is legjobbat kapták). Szóval napi futással kitudnám őket pofozni? Erős ebekeket tudnék belőlük faragni? A vezényszavakat tudják állítólag nem voltak tanítva sose. Csak lightosan játszottak velük...2013. aug. 10. 14:52
1/6 anonim válasza:
Minden mozgatással edzettebbé lehet tenni a kutyát. Arra figyelj, egy bernáthegyinek lényegesen más a mozgásigénye, mint egy labradornak.
3/6 anonim válasza:
Még lehet bármi belőlük. Viszont a bernáthegyi lassabb, komótosabb, vele lassabb iramot kell diktálni, vele lehetne egy könnyű erdei vagy mezei séta, néha szaladgálás, hogy ne csak fusson és fusson. Kicsi pihenés, megint mozgás, és egyebek. A labrador már másabb, vele lehet jobban nyomatni, persze ha hozzá szokott a szervezete, meg mindene. Vele megpróbálnám a kerékpározást, de úgy, hogyha szabadon engedhető, azaz követ, akkor póráz nélkül engedném, olyan helyen ahol nincsen forgalom, mezei utakon, szántóföldek környékén. Így maga osztja be az erejét, ő tudja hogy mikor kapcsol gyorsabb tempóra, stb. A lényeg hogy fokozatosan kell emelni a távot nekik, és szép eredmény fog születni.
4/6 A kérdező kommentje:
NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM AZ ÉRTELMES VÁLASZOKAT :) A BERNÁTHEGYIVEL ÉN SZOKTAM MENNI, MIKOR FUT ÉN IS ÉS Ő IRÁNYIT Ő ÉRZI MI A JÓ NEKI, PÁROM PEDIG SPRINTEL A DOBERMANNAL MEG A LABRADORRAL (MIKOR LABI ELFÁRAD LEPASSZOLJA NEKEM ÉS 2KUTYUVAL SÉTÁLOK NÉHA MEGÁLLUNK MEGITATJUK ŐKET) DOBIVAL SZOKOTT PÁROM VÉGIG FUTNI MERT Ő MÉG CSAK FÉLÉVES ÉS NAGYON NAGY A MOZGÁSIGÉNYE :) KÖSZÖNÖM MÉGEGYSZER:)
2013. aug. 10. 15:27
5/6 anonim válasza:
a féléves dobit kicsit kímélni kellene, mert még növésben van az ízületei nem 100%-osak még. Főleg ne aszfalton
6/6 A kérdező kommentje:
Elirtam 9hónapos a dobi földuton, tanyán élünk :)
2013. aug. 10. 16:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!