Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan vegyem el tőle a tetemet?

Hogyan vegyem el tőle a tetemet?

Figyelt kérdés
Ma este amire hazaértem, a kutyám a hátsó kertrészéből átjutott az első kertbe és keserves vinnyogást hallottam. Mire odamentem egy számomra ismeretlen macskát kínzott. Sajnos a kutya kiskorban el lett rontva, nem én neveltem mindig, és a macskákat nagyon durván mészárolja. Odáig jutottunk, hogy a család cicáját nem bántja. Hát a kutya természetesen füle botját se mozdította, hiába ordítoztam rá, csak folytatta előbbi cselekvését. Szegény cica kimúlt végül, nem tudom kié. a gond ott van, hogy a kutya nagyon őrzi ezt a tetemet, és fel alá szaladgál a kertben. Ott ahol a helye van, az viszonylag hátul van, az előkerttől számítva. Gyanakvóan bizalmatlanul méreget, és ha kell elinal, szájában a tetemmel. Holnap viszont vendéget várok, valahogy meg kellene fognom az ebet. Mit tegyek egy esetenként agresszív nagytestű kutyával?
2013. aug. 9. 21:37
1 2
 1/15 anonim válasza:
93%
Csalogasd el,mondjuk étellel,és zárd el valahogy a cicától,majd vidd el,és utána engedd csak ki.Megoldható,vagy rossz ötlet?
2013. aug. 9. 21:45
 2/15 anonim válasza:
90%
a gazdaja akit jobba szeret,jatszodjon a kutyaval es egy inycsiklandozo kajaval etesse.addig vki mas tuntesse el a tetemet.
2013. aug. 9. 21:45
 3/15 anonim ***** válasza:
97%

Sajna el kellene engednie, amikor mondod neki.

Nekem egy pit keverékem van, ő sem tűr meg maga mellett semmit, fogott már egeret, gyíkot, sünt... stb. De mindig el tudom venni tőle, ha rászólok.

És ha magadhoz hívod a kutyát, odamegy? Akkor viszi magával a döglött macskát? Ha nem, akkor zárd el addig valahova, amíg eltünteted a macskát.

De szomorú, hogy a saját kutyád "Gyanakvóan bizalmatlanul méreget"...

2013. aug. 9. 21:48
 4/15 anonim ***** válasza:
nincs szájkosaratok? el kéne csalogatni arrébb, és gyorsan rárakni egy szájkosarat, aztán esetleg pórázt, és akkor nem harap meg közben (ha képes lenne bántani titeket..)
2013. aug. 9. 21:57
 5/15 A kérdező kommentje:
Sajnos ezt a kutyát 4 évig nagyszüleim etették, és etetésen oltáson kívül semmit nem foglalkoztak vele. Másik városban lakta akkoriban pórázon éppen még meg tudtam tanítani közlekedni. Most hogy 1 éve itt lakom már ahol a kutya, többet foglalkoznék vele. 7 éves keverék, idősödik. Hát megmondom igazat nem merek nagyon nyúlkálni oda mert nagyon él benne az őrző ösztön. Most jött ment, és mindig vitte magával a "cuccot". Holnap megpróbálom ha éhes lesz remélem elveszi valami a figyelmét míg elveszem tőle. Motiválni is nehezen lehet mivel játékokat nem ismeri, kajára nem mindig reagál. Viszont meglepően okos mert végül rájön hogy ellene folyik a dolog, és utána nehezen törik meg. Alapjába véve jó éber kutya, sokat sétáltatom, azzal elfárad. Évek óta nem bántott macskákat, most hogy átment hát valami kiváltotta belőle. Azért köszönöm!
2013. aug. 9. 22:07
 6/15 anonim ***** válasza:
80%

Ordítozás? Hát, én tovább mentem volna egy cica életéért, ha a kutyám éppen alkalmi süket, bár én sosem féltem a saját kutyámtól.

Itt az a baj, hogy 0 tekintélyed van, ami természetes, mivel tartasz a saját kutyádtól. Eléd lépett a rangsorban és erre még te is ráerősítesz, hiszen nem tudod őt kezelni. Benned van az, hogy úristen meg fog harapni, ha elveszem a macskát. Valószínűleg olyan esetlenül indulsz el a kutya felé, hogy már alapból körberöhög téged és valóban meg is harapna, hiszen a te viselkedésed is erre ad okot.

Igazából a macska lenne a legkisebb gondom a helyedben. Valami kajával, vagy séta lehetőségével biztos el tudod csalogatni, de egy nagytestű agresszív kutyával együtt élni számomra orosz rulett kategória. Ha nem bírtok vele, akkor hívjatok segítséget, pl kutyakiképző, vagy kutyasuli

2013. aug. 9. 22:13
 7/15 anonim ***** válasza:
89%
Majd akkor is töröld ki a kommentemet, ha a kezeddel rohangál a kutya :D
2013. aug. 9. 22:15
 8/15 anonim válasza:
69%
Utolsó +1
2013. aug. 9. 22:22
 9/15 anonim ***** válasza:
65%
A 22:13-as válaszolóval nagyon egyetértek. Azért gondolj bele, ezek a cicák is ugyanúgy érzik a fájdalmat-félelmet, mint a kutya, vagy akár az ember, és hozzájuk is kötődik érzelmileg a gazdájuk. Ilyesminek nem szabadna megtörténnie. Ha az én kutyám macskát ölne, és "gyanakvóan bizalmatlanul nézegetne", az első eset után megpróbálnám a kiképzőt-kutyasulit, és ha a helyzet nem javulna, bármennyire is sajnálnám, elaltatnám az állatot. Tudom, hogy lehetőségeidhez mérten igyekeztél mindent megtenni, abszolút nem tehetsz róla, hogy ilyen lett a kutya, de ezt a helyzetet sürgősen meg kell oldani, az embernek nincs joga veszélyeztetni más emberek állatait, sem a saját családja épségét.
2013. aug. 9. 22:29
 10/15 anonim ***** válasza:
84%

ime ékes példája az emberi felelőtlenségnek!

kicsit zavaros nekem a szitu.

4 évig a kutyával nem foglalkoztak. a kutya most 7 éves ámde a kérdező azt mondja 1 éve lett volna rá hogy a kutyát megnevelje! HOL VAN KÉT ÉV?

persze ez annyira nem is nyom sokat a latba. kedves kérdezőnek volt 1 TELJES KEREK ÉVE hogy a kutyát kezelésbe vegye ámde nem teszi mert szerinte a kutya már idős?! persze az senkit ne zavarjon ha a kutya még vagy 5 évet él, és ezalatt ki tudja a macska írtáson még milyen balesetek történhetnek???

le vagyok döbbenve hogy egy év alatt semmit nem kezdtek a kutya vadászösztönével! sőt a dolog odáig fajult hogy a kutyában ez már jóval keményebben beidegződött mint egy kölyök esetében, ugyanis a kutya megélte a konkrét vadászatot, majd a macskaöléssel egyben meg is jutalmazta magát. most pedig jó kutyához méltón cipeli a trófeát, magyarán a zsákmányt ide-oda.

hát ne haragudj kérdező, de fel nem tudom fogni ésszel hogy idestova hogy nem volt benned 1 éven keresztül annyi hogy a kutyád ne gyilkolássza már le a környék macskáit. aztán meg ha egy áldozat érthetően dühös gazdája ide jön szapulni a kutyákat mi meg tépjük a szánkat az ilyen felelőtlen emberek miatt mint te!

mellesleg ez téged nem érdekel, hiszen miért is érdekelne, ha meg a kutya esetleg valami oknál fogva téged megharap akkor meg majd rohantok elaltatni mert ő a hibás nemde? most is csak az a nagy égbekiáltó problémád hogy hogyan vedd el a kutyától a tetemet mert hát jönnek a vendégek és az milyen ciki már...

ha egy kicsi kis felelősségérzeted van megfelelő segítségért fordulsz ez ügyben és megneveled a kutyát!

2013. aug. 10. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!