Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan vegyem rá a szüleimet?

Hogyan vegyem rá a szüleimet?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék egy kutyát de a szüleim sajnos nem engedik szerintetek hogyan vegyem rá őket? Tavaly volt egy Beagle kutyánk de az a ********** **** hátsó szomszéd megmérgezte legszivesebben én mérgezném meg.Nem hiszik el hogy gondoznám.Annyira szeretnék egy barátot.

2013. aug. 2. 16:08
 1/10 anonim ***** válasza:

Mondjál el nekik mindent őszintén. Hogy szükséged lenne egy barátra, mert így egyedül érzed magad. És egy kutya az hű társad lehetne.

De szerintem a szüleid attól félnek, hogy újra elpusztul a kutyus. És tudják, hogy ez mennyire fájna neked, és nekik is. Szerintem tuti erről van szó. :(

2013. aug. 2. 16:10
 2/10 anonim ***** válasza:
Mégis minek kéne kutya? Hogy a szomszéd azt is megmérgezze? Én se vállalnék így még egy kutyát, hogy tudom, hogy milyen a szomszéd...
2013. aug. 2. 16:21
 3/10 anonim ***** válasza:
Mi a garancia, hogy az új kutyát nem mérgezné meg a szomszéd? Lehet pont ezért nem akarnak új kutyàt, nem gyerekjáték az élete. Hacsak a szomszéd nem költözött el azóta, jobb is, ha nem kísérleteztek. Ez olyan dolog, hogy pedofil mellé sem költözne kisgyerekes család, érted...
2013. aug. 2. 16:22
 4/10 A kérdező kommentje:
tőlünk kb 5 utcányira lakik most már.15 vagyok már tudnák róla gondoskodni de nem hiszik hogy gondoznám elmondtam nekik mindent de nem hiszik el hogy mennyire szeretnék egy hűséges barátot.A nővérem meg a bátyám le se szarnak már bocsánat,barátaim sincsenek max csak elbeszélgetek velük.de egy kutyával annyira boldog lenne az életem. :'(
2013. aug. 2. 16:54
 5/10 anonim ***** válasza:
igen,eltudnád látni, dea szüleidet meg kell kérdezni, hogy miért nem akarják. AZ hogy ellátod, ez szép és jó dolog, de ennek van egy súlyos anyagi háttere is. Mondhatnám azt is, hogy átlagos magyar fizetésből nem igen lehet kutyát tartani. Persze sok ember tart, beoltatja évente egyszer, maradékokat, csontokat odadob neki, ha megbetegszik leadja menhelyre vagy kidobja. Mert akármennyire is nem tetszik, a Magyarországon tartott kutyák 95% nem helyesen van tartva. Ha kiszámolod, egy közepes testű kutya táplálása normális táppal kb.15.000 forint, ezen felül bolha és kullancsvédelem kb. 1500forint/hó, ezen felül chipezése és az oltások, féreghajtás. Mivel szerintem nem nagyon értessz a kutyákhoz, kutyasuli is. Ha beteg lesz a kutya, akkor az rossz esetben százezres tétel is lehet. De szerintem kérdezd meg a szüleidet, hogy mi a probléma, miért nem szeretnék, ha nincsen anyagi hátterű gond,és tényleg ellátnátok a blökit, akkor mondj el mindent őszintén.
2013. aug. 2. 17:02
 6/10 A kérdező kommentje:
számoltam mindenre anyagi problémák nem hiszem hogy lennének.Apukám nagyon sokat ért a kutyákhoz,de persze én tanítanám.Apa benne lenne szerintem a dologban,anya nem engedi kimondta "ebbe a házba többé nem lesz kutya",biztos Mázli miatt,és persze kutyát nem lehet pótolni.De mióta elment teljesen egyedül vagyok.
2013. aug. 2. 17:07
 7/10 A kérdező kommentje:
+ most láttam meg a mai újságban hogy kaukázusi juhászkutya Ingyen elvihető chippelve féregtelenítve, bolhátlanítva.Láttam róluk egy pár képet és elég egészségesnek látom őket.Nagyon szépek 2-3 hónaposak.Tudom hogy nagykutya még nagyobb felelősség,de mindent elolvastam arról a fajtáról.
2013. aug. 2. 17:14
 8/10 anonim ***** válasza:

Mivel volt már kutyátok, szerintem is attól félnek a szüleid, hogy megint baj történik, és az mindenkinek csak szomorúság. De én úgy gondolom, hogy butaság a csalódástól félni, és pont ezért megfosztani magatokat a sok vidámságtól, amit egy kutya jelent. Ez olyan, mintha valaki azért nem vállalna gyereket, mert mi van, ha elzüllik. Rossz dolgok sajnos mindenkivel történnek, de ha bele se kezdenénk semmibe, csak azért hogy védjük magunkat, akkor jó sem fog történni velünk. Szerintem mondd el ezt a szüleidnek, és azt is, mennyire sokat jelentene Neked egy kis kutyapajti. Engem is nagyon sok depis napon átsegített a kutyám, úgyhogy tudom, miről beszélsz.

Amúgy a tanácsom az lenne, hogy szobakutyust, vagy benn tartható kutyust kérj (Te tudod, milyen méretűt engednek a szüleid bent tartani), mert őt nem tudja megmérgezni a szomszéd.

2013. aug. 2. 17:19
 9/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat,sokat segítettetek.Mindennél jobban örülnék egy kutyának nem ülnék a gépnél alig tévéznék minden szabad időmet neki adnám.Ha még vissza nézitek a kérdést egyszer akkor majd ide fogom kiírni hogy sikerült e vagy.... tényleg nagyon köszönöm :)
2013. aug. 2. 17:25
 10/10 A kérdező kommentje:
Azt mondták hogy most még nem de utó ballagási ajándéknak igen.Ez közben gondolom egy teszt is hogy mennyire szeretnék egy kutyát ne csak 2 hétig tartson.De mivel kitartó leszek,nem hiszem hogy lenne akadály:)köszönöm akik támogattak nagyon sokat segítettetek:)
2013. aug. 12. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!