Mit tehetek ebben az esetben? (Többi lent)
ma 09:37
A NAV nem a szapikra szeret lecsapni, hanem a tenyésztőkre. A szaporítónak szinte alig van visszakövethető adata arról, mikor, mit, mennyiért adott el. Ellenben a tenyésztővel, akinek a törzskönyveit évekre visszamenőleg meg lehet nézni és ki lehet számolni, mennyire is lehet megbüntetni.
Azért kicsit úgy vagyok vele, h meg is érdemled.
A kutyát sajnálom az egész sztoriban. Mindenki ezerrel harsogja, h hirdető oldalról ne, szaporítóktól ne, erre....
Amúgy sok mindent nem tudsz vele kezdeni. Mivel bizonyítékod nincs (a kutyán kívül) így veszett fejsze nyele.
Ne haragudj meg, de nem értem mit szeretnél.
Elmentél egy ismeretlen helyre, vettél egy ismeretlen eredetű gyanús valamit, amin már akkor látszott hogy baj van vele, mikor a kezedbe vetted (bolhák).
A nevét nem tudod, a címét sem, gondolom egy parkolóban adta át a kölyköt. Filmekben a kábszerkereskedők árulnak így. A telefonszámot bármikor megváltoztathatja, ha meg titkos, nem is tudod az alapján soha meg a kilétét.
Így aztán igen nehéz bármit is tenni ellene.
Nem egyedüli eset, hiába jártál így, nem tudsz tenni semmit, amíg vannak ilyen naiv emberek, továbbra is át fog verni az ilyen és a hasonszőrűek egy rakat embert.
Egyetlen amit tehetsz, hogy mindenhol hangoztatod az ismerőseidnek, hogy ne vegyenek csak tenyésztőtől törzskönyvvel és SZERZŐDÉSSEL kiskutyát.
A hozzád hasonló jóindulatú vásárlók miatt léteznek az ilyen kutyagyárak.Ez nem kritika,hanem sajnos tény.
Elvileg a Fehér Kereszt foglalkozik ilyen szaporítókkal,de ha nincs róla papírod,nem tudod bizonyítani,hogy tőle vetted,hacsak nem volt veled vásárláskor egy tanú.
Szaporítókra is rászáll a NAV,én is jelentettem már be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!