Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi kell egy kutyás szülés...

Mi kell egy kutyás szülés levezetéséhez? Eddig úgy volt, hogy dokival lesz, de most lemondta. Mit szerezzek be? Mi legyen kéznél?

Figyelt kérdés
A válaszokat köszi! :D 5 kiskutyus lesz.
2013. aug. 6. 18:07
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%
Keress másik orvost,aki ráér.Ha császározni kell,vagy elakad egy kölyök,azt te nem fogod tudni megoldani,és ott pusztul el mindenki.
2013. aug. 6. 18:09
 2/29 anonim ***** válasza:
47%
Ha a legközelebbi doki földrajzilag messze van,én 1-2 nappal ellés előtt a biztonság kedvéért bevinném egy klinikára.
2013. aug. 6. 18:15
 3/29 anonim ***** válasza:
Milyen doki az ?
2013. aug. 6. 18:25
 4/29 anonim ***** válasza:
100%

Jó lenne ha lenne egy másik orvos akit szükség esetén hívhatsz.

Ami legyen kéznél, tiszta száraz törölköző, hogy meg tud törölni a kölyköket ha az anya nem nyalogatná szárazra. Egy kosár, vaby doboz amibe a kicsiket teszed miután az anya letisztította, és szopizott kicsit. Nem jó a kölyköt az anya mellett hagyni mivel nyomáskor feláhat és ráléphet a kicsire. Olló, arra az esetre ha nem rágná el a köldökzsinórt, kb a hastól 2-3 cm-re kell elvágni, de csak miután a placenta is kinn van és már nem lüktet. Az ollót fertőtlenitsd betadinnal minden használat előtt. Az anyának max 3 placentát engedj elfogyasztani. Ha kinn van az utolsó kölyök és placenta, az anya alá tegyél tiszta ruhát, vagy amit oda készítettél az összemaszatolt pedig kuka vagy mosás. Hirtelen ennyi jut eszembe. Ja megvan, gyógyszertárba menj el, mond meg a gyógyszerésznek hogy adjon valami olyan orrszívóhoz hasonló dolgot amivel szüksEg esetén ki tudod szívni a kicsik szájából a váladékot. Erre többnyire nincs szükség de nem árt az óvatosság. Ha nem lélegzik ezzel ki kell szívni a szájából a váladEkot, majd finoman úgy hogy a feje lefelé lógjon vedd a két tenyeredbe kicsit

2013. aug. 6. 18:32
 5/29 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, elküldte

Kicsit lóbáld meg, és finoman maszirozgasd hogy kitisztuljanak a légutak. Sok sikert.

2013. aug. 6. 18:33
 6/29 anonim ***** válasza:
100%

"Mi kell egy kutyás szülés levezetéséhez?"

Bazzeg, és én még azt hittem, hogy csak apás szülés van :D

2013. aug. 6. 18:50
 7/29 Akiteki ***** válasza:
100%

Kell egy tiszta láda. Az aljába én be szoktam ragasztani a négy sarkánál 2 oldalas ragasztóval kutyapelenkát. Így a koszos azonnal kidobható és lehet másikat tenni a helyére.

Néhány gumikesztyű, ha segíteni kell kihúzni a kölyköt. Egy fertőtlenített (akár kifőzött) olló, fogselyem, ha véreznek a köldökzsinór (bár ezek nálunk még soha nem kellettek). Tiszta törölköző. És telefon kéznél, ha bármi probléma akad, azonnal hívhasd az orvost. Az sem biztos, hogy ki kell jönnie, de telefonon adhat tanácsot. Én már jártam úgy éjjel, hogy telefonon mondta az orvos, mit csináljak.

2013. aug. 6. 19:20
 8/29 anonim ***** válasza:
75%
infra legyen bekapcsolva, és dug alá a kicsiket, fertőtlenit, és az esetleges herpeszvirust is elpusztitja. És keress egy dokit, ha baj van legyen kéznél.
2013. aug. 6. 19:29
 9/29 Akiteki ***** válasza:
80%
Infra nem pusztítja el a herpesz vírust. De jó is lenne! Viszont ebben a melegben esélyes, hogy a szuka világgá szaladna, ha még melegítenének is rá.
2013. aug. 6. 19:33
 10/29 anonim ***** válasza:
51%
elpusztitja, csak ellés után 24 órán belül a kölyköket 3 órára alá kell tenni, kb. 38 fok állandó hőmérsékletre. Ugy szoktuk, ahogy végez az anyakutya az elléssel, különtesszük a kicsiket az infra alá.
2013. aug. 6. 19:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!