Felelőtlenül vállaltam kutyát. Mit tehetek?
Ajánlanám,hogy hívd fel a retriever fajtamentést és tőlük kérj segítséget.Nagyon becsülöm,hogy beláttad,hibáztál.És a jó szándékodat is.
Pontosan, a gyerek nem a kutyától fél, hanem attól a ténytől, hogy izeg-mozog valami, ami nem ember. Ahogy megismernék és megbarátkoznának a kiskutyával, elmúlna ez a "kamufélelem". Ha elajándékozod a kutyát, a gyerekek lehet, hogy felnőttként indokolatlanul fognak félni a kutyáktól, vagy csak simán beléjüktáplálod ezzel azt, hogy olyan dolgoktól is lehet félni, amik nem is okoztak fájdalmat / ki se próbálták / meg se ismerték.
Azt akarod, hogy félős, hisztizős gyerekeid legyenek, akiknek az életéből kimarad sok más mellett az állatok szeretete?
Nyilván ameddig nem dolgozol, felügyelet mellett legyenek együtt, játsszatok közösen a gyerekekkel és a kiskutyával, hogy jó élmény legyen a kutyával "lógni". Mire visszamész dolgozni, haverok lesznek.
ui. Golden-Labi mixed van, hidd el, nem fog vér folyni, ha csak nagyon el nem rontod azt a kutyát!
Én nem kiskutyákkal hanem komondorokkal nőttem fel, szóval tudom miről van szó. Mégsem volt semmi probléma. Az érzékenység oké, de mindkettő nem lehet ugyanolyan érzékeny, szóval ott valami nem stimmel. Biztos valami panelrengetegben laktak aztán a gyerekek azt sem tudják mi az hogy állat...
Amúgy meg azt rontottad el, hogy nem nevelted és hagyod hogy rosszalkodjon. Amikor nem tudsz vele foglalkozni akkor el kell zárni, hogy ne rögzüljön belé a rossz viselkedés, és akkor a gyerekekre sem ugrál, amikor meg van rá időd akkor jól kifárasztod és megtanítod neki, hogy mit szabad és akkor a gyereket is meg tudod védeni az ugrálástól mert ott vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!