Felelőtlenül vállaltam kutyát. Mit tehetek?
És jó lenne a szomszédodat feljelenteni.
Elég sok törvénysértést követett el,többek között azt,hogy tilos 8 hetes kor előtt kiskutyát elhozni.
hát a te gyerekeid, tanítsd meg nekik h a kutya nem bánt , sokszor akkor sem ha bántják..
nem ártana kinevelni ezt belőlük (bár gondolom tudod miért alakult ki ez bennük ) bár elég mélyen ültette beléjük a félelmet vki ha 6 hetes kölyöktől félnek..
sok szép élménytől fosztod meg őket ha ez így marad, nem lehet egy életen át rettegni az állatoktól.. legalábbis szerintem nem, az állatok és köztük a kutyák csodálatosak.
kutyusnak meg keress gazdit, normálisat.
A kicsi kutyát is tanítani kell arra, miként kell viselkednie az emberekkel. Ez pedig időbe telik. Megteheted, hogy elzárod a kiskutyát és amikor kiengeded a gyerekekhez, ott kell lenned és tanítani a gyerekeket és a kutyát is az együtt játszásra. Az ilyen korú kutya amúgy is sokat alszik és rövid ideig van ébren.
Bár nálad a végső megoldás az lenne, gazdát keresni a kiskutyának.
A kicsi a nagy miatt sír. Egy három éves gyereknek már szépen el lehet magyarázni, hogy oké, most ugatott a kutya, tessék szépen itt egyhelyben megvárni, eljön-e az apokalipszis, vagy sem, visítás, rohanás nélkül. Ha látja, hogy irracionális a félelme, szépen le fog szokni róla - tudom, anno a három éves öcsémet ugyanígy szoktattam le nagyjából ugyanerről. Ha a nagy abbahagyja a "hisztit", onnantól a kicsivel is sokkal könnyebb dolgod lesz.
Ha viszont a kölyök harapdál (pláne, ha a kisbabát), szépen adni kell neki valami más játékot a gyerek keze helyett, és ha azt rágja, dicsérni, esetleg valami finom falattal is jutalmazni. Ebben a korban még nem nagyon tiltunk, a komolyabb "nemekkel" még ráérsz két-három hétig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!